Oblewanie czekoladą, Oblewarki do czekolady

Dekorator wyrobów cukierniczych swoim profesjonalizmem sprawia, że każdy tort i ciasto nabiera charakteru, a konsumenci wprost nie mogą powstrzymać się od zjedzenia choćby kawałka tego rodzaju smakołyków. Masy, czekoladowe polewy, lukier, glazury czy galaretki to tylko niektóre z propozycji, które można wykorzystać w ramach dekorowania wypieków. Do produkcji domowej albo w małej pracowni wystarczy standardowy rękaw cukierniczy. Inaczej rzecz ma się natomiast na liniach produkcyjnych, w przedsiębiorstwach, które zajmują się masowym wyrabianiem słodyczy czy samych polew. Vekamaf oferuje swoim klientom profesjonalne maszyny i urządzenia, które mogą stanowić doskonałe wsparcie technologiczne dla prężnie rozwijającego się zakładu produkcyjnego.

Liczy się wygląd

Każdy cukiernik musi zadbać o to, by ostateczny odbiorca wprost nie mógł oderwać wzroku od pięknie udekorowanego tortu. Tego rodzaju wypiek ma przecież robić oszałamiające wrażenie, jest nabywany na specjalne okazje.

Polewa ma być krystaliczna i gładka. Aby oblewanie czekoladą albo inną masą odbywało się w sposób w pełni profesjonalny, należy użyć kondycjonera mas cukierniczych o wysokiej wydajności. Vekamaf proponuje innowacyjną maszynę marki Kreuter z precyzyjną regulacją temperatury. To dzięki temu cykl produkcyjny najpierw podgrzewa surową mieszaninę i roztapia ją, by później chłodzić. Właśnie w ten sposób powstają kryształki i powłoka idealnej jakości.

Ale doskonały wygląd zapewnia nie tylko w pełni gładka masa. To również końcowe ozdoby i wzory. Na linii produkcyjnej potrzebna jest zatem maszyna dekorująca. Vekamaf posiada w swojej ofercie taką, która daje nieograniczone możliwości wzornictwa, od zygzaków, poprzez linie przerywane czy okrągłe. Dysze umieszczone co 5 mm pozwalają na pełną kreatywność dekoratora, który na torcie może zrealizować swoje wizje. Co więcej, urządzenie marki Kreuter posiada elektroniczną pamięć. Dzięki temu dany wzór może zostać zapamiętany i odtworzony w razie potrzeby na kolejnym smakołyku.

Jakość ma znaczenie

W przypadku wszystkich produktów spożywczych priorytetem jest również jakość wyrobów. Aby klient mógł cieszyć się doskonałym tortem i uczcić okazję w doskonałym humorze, ciasto musi nie tylko wyglądać, ale również smakować.

Vekamaf ma to na uwadze. Proponuje technologiczne rozwiązania, które umożliwiają produkcję na najwyższym poziomie. Nie dość, że maszyny są wydajne i w pełni zautomatyzowane, to jeszcze producent ma pewność obróbki surowców spożywczych według wymaganych standardów. Obróbka cieplna odbywa się przy skróceniu czasu całego procesu, a temperatury są zawsze optymalne. Poszczególne komponenty można ze sobą łączyć albo wykorzystywać samodzielnie, przez co udoskonala się całą linię produkcyjną i jej sterowanie.

Warto również pamiętać, że decydując się na współpracę z Vekamaf, producenci mają szansę uzyskać pomoc i technologiczne wsparcie ekspertów. Takie dotyczy na przykład opracowania indywidualnych wzorów na oblewanie czekoladą czy dekorowanie tortów i ciast.

oblewanie czekoladą
Maszyna do powlekania lodów
maszyna do oblewania czekoladą
Higieniczna maszyna do powlekania czekoladą

Rozwiązania

Rozdrabniacz do czekolady z chłodnicą
Rozdrabniacz do czekolady z chłodnicą

Ziarna po zmieleniu wymagają dalszego zmniejszenia wielkości cząstek, zanim będzie można je umieścić...

Podłużna konsza do czekolady
Podłużna konsza do czekolady

Uzyskanie czekolady wysokiej jakości wymaga specjalistycznych rozwiązań konszowania. Niezbędne jest zapewnienie precyzyjnego sterowania...

Konsza do czekolady przeznaczona do mniejszych porcji i zastosowań laboratoryjnych
Konsza do czekolady przeznaczona do…

Konszowanie odgrywa istotną rolę w rozwijaniu smaku czekolady. Prowadzenie prób laboratoryjnych i prace...

Pakowaczka kontynuacyjna z podwójną zgrzewarką szczękową
Pakowaczka kontynuacyjna z podwójną zgrzewarką…

Przy pakowaniu w torebki z usztywnieniem i poduszkowe z zachowaniem dużej prędkości pakowania...