Oblewanie czekoladą, Oblewarki do czekolady

Dekorator wyrobów cukierniczych swoim profesjonalizmem sprawia, że każdy tort i ciasto nabiera charakteru, a konsumenci wprost nie mogą powstrzymać się od zjedzenia choćby kawałka tego rodzaju smakołyków. Masy, czekoladowe polewy, lukier, glazury czy galaretki to tylko niektóre z propozycji, które można wykorzystać w ramach dekorowania wypieków. Do produkcji domowej albo w małej pracowni wystarczy standardowy rękaw cukierniczy. Inaczej rzecz ma się natomiast na liniach produkcyjnych, w przedsiębiorstwach, które zajmują się masowym wyrabianiem słodyczy czy samych polew. Vekamaf oferuje swoim klientom profesjonalne maszyny i urządzenia, które mogą stanowić doskonałe wsparcie technologiczne dla prężnie rozwijającego się zakładu produkcyjnego.

Liczy się wygląd

Każdy cukiernik musi zadbać o to, by ostateczny odbiorca wprost nie mógł oderwać wzroku od pięknie udekorowanego tortu. Tego rodzaju wypiek ma przecież robić oszałamiające wrażenie, jest nabywany na specjalne okazje.

Polewa ma być krystaliczna i gładka. Aby oblewanie czekoladą albo inną masą odbywało się w sposób w pełni profesjonalny, należy użyć kondycjonera mas cukierniczych o wysokiej wydajności. Vekamaf proponuje innowacyjną maszynę marki Kreuter z precyzyjną regulacją temperatury. To dzięki temu cykl produkcyjny najpierw podgrzewa surową mieszaninę i roztapia ją, by później chłodzić. Właśnie w ten sposób powstają kryształki i powłoka idealnej jakości.

Ale doskonały wygląd zapewnia nie tylko w pełni gładka masa. To również końcowe ozdoby i wzory. Na linii produkcyjnej potrzebna jest zatem maszyna dekorująca. Vekamaf posiada w swojej ofercie taką, która daje nieograniczone możliwości wzornictwa, od zygzaków, poprzez linie przerywane czy okrągłe. Dysze umieszczone co 5 mm pozwalają na pełną kreatywność dekoratora, który na torcie może zrealizować swoje wizje. Co więcej, urządzenie marki Kreuter posiada elektroniczną pamięć. Dzięki temu dany wzór może zostać zapamiętany i odtworzony w razie potrzeby na kolejnym smakołyku.

Jakość ma znaczenie

W przypadku wszystkich produktów spożywczych priorytetem jest również jakość wyrobów. Aby klient mógł cieszyć się doskonałym tortem i uczcić okazję w doskonałym humorze, ciasto musi nie tylko wyglądać, ale również smakować.

Vekamaf ma to na uwadze. Proponuje technologiczne rozwiązania, które umożliwiają produkcję na najwyższym poziomie. Nie dość, że maszyny są wydajne i w pełni zautomatyzowane, to jeszcze producent ma pewność obróbki surowców spożywczych według wymaganych standardów. Obróbka cieplna odbywa się przy skróceniu czasu całego procesu, a temperatury są zawsze optymalne. Poszczególne komponenty można ze sobą łączyć albo wykorzystywać samodzielnie, przez co udoskonala się całą linię produkcyjną i jej sterowanie.

Warto również pamiętać, że decydując się na współpracę z Vekamaf, producenci mają szansę uzyskać pomoc i technologiczne wsparcie ekspertów. Takie dotyczy na przykład opracowania indywidualnych wzorów na oblewanie czekoladą czy dekorowanie tortów i ciast.

oblewanie czekoladą
Maszyna do powlekania lodów
maszyna do oblewania czekoladą
Higieniczna maszyna do powlekania czekoladą

Rozwiązania

Pakowaczka kontynuacyjna z podwójną zgrzewarką szczękową
Pakowaczka kontynuacyjna z podwójną zgrzewarką…

Przy pakowaniu w torebki z usztywnieniem i poduszkowe z zachowaniem dużej prędkości pakowania...

Temperometr do czekolady
Temperometr do czekolady

Do utrzymania, a tym bardziej podniesienia jakości produkowanej czekolady wymagany jest miernik stanu...

Depozytor do czekolady o wysokiej prędkości
Depozytor do czekolady o wysokiej…

Czy potrzebujesz rozwiązania pozwalającego wytwarzać wiele różnych produktów - w formach, podłużnych, karmelowych,...

Analizator do czekolady
Analizator do czekolady

Podczas projektowania nowych linii lub nowego produktu, a także w trakcie poszukiwania możliwości...