Pompy THOUET – doskonałe rozwiązanie przy produkcji czekolady

Thouet GMBH doskonali produkcję pomp zębatych do produkcji czekolady i wyrobów cukierniczych już od 50 lat. Obecnie na całym świecie pracuje ponad 7000 urządzeń tego typu.

 

Dzięki wieloletniemu doświadczeniu nabytemu przy świadczeniu usług dla wymagających Klientów, pompy Thouet charakteryzują się wysokim stopniem rozwoju technologicznego oraz doskonałą jakością, jak również gwarantują bezpieczeństwo pracy. Główne cechy urządzenia:

 

  • łagodna obróbka produktu dzięki dużej pojemności komory pompy
  • korpus pompy jest efektywnie schładzany zimną wodą
  • możliwość sprostania różnorodnym wymaganiom stosując proste modyfikacje – np. czekolada o niskiej lepkości (polewy lodowe)
  • hartowane koła zębate pomp masy kakaowej
  • pompy mogą być łatwo przekształcone z instalacji poziomej w instalację pionową
  • wszystkie rozmiary i typy pomp dostępne również w wykonaniu ze stali nierdzewnej
  • niskie koszty konserwacji