Ciągły | Maszyny i urządzenia | Spożywczy

Maszyny i urządzenia do produkcji żywności pracujące w cyklu ciągłym to te zaprojektowane do pracy w sposób ciągły i nieprzerwany, do 24 godzin dziennie przez 7 dni w tygodniu. W celu utrzymania przy produkcji ciągłej w sektorze spożywczym wysokiej jakości produktu wymagana jest niezawodność, elastyczność na wysokim poziomie oraz najwyższa wydajność.

Kluczowym elementem przy wyborze dowolnego wyposażenia produkcyjnego pracującego w trybie ciągłym jest ograniczenie przestojów do minimum. Kluczowy jest wybór odpowiednich produktów, które pozwolą Państwa zakładom pracować z maksymalną wydajnością, a nowoczesne technologie umożliwią szybkie przejście na inną recepturę, sprawne czyszczenie i wyższą jakość niż kiedykolwiek wcześniej.

Posiadamy szerokie doświadczenie z urządzeniami produkcyjnymi do pracy w cyklu ciągłym. Nasi specjaliści z branży spożywczej pomogą Państwu w wyborze odpowiedniej technologii, która pozwoli odnieść maksymalną korzyść dla Państwa procesu, a następnie doradzić dostawców, którzy będą w stanie dostarczyć sprzęt o wymaganych parametrach. Współpracując z Państwem możemy zagwarantować bezproblemowe zintegrowanie zakupionych maszyn do produkcji ciągłej z istniejącym procesem i aktywne polepszenie niezawodności i wydajności Państwa produkcji.

Czytaj dalej
Znalezione rozwiązania: 157 według Twoich kryteriów wyboru.
  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Depozytor do napowietrzanych mas

Depozytor do napowietrzanych mas

Czy chcesz pracować z najbardziej delikatnymi, napowietrzanymi masami, zachowując najwyższą jakość produktów? Tradycyjne...

Prażak sferyczny

Prażak sferyczny

Równomierne prażenie ziaren kakao ma zasadnicze znaczenie przy produkcji czekolady. Dzięki precyzyjnej kontroli...

Bezpyłowy system homogenizacji ciągłej

Bezpyłowy system homogenizacji ciągłej

Producenci z różnych sektorów mogą czerpać korzyści z maszyn, które pozwoliłyby im na...

System do jednoprzebiegowego rozcieńczania jednej lub kilku cieczy

System do jednoprzebiegowego rozcieńczania jednej lub kilku cieczy

Rozcieńczanie na miejscu ciekłych składników od zawsze było kojarzone z kilkoma problemami ograniczającymi...

Homogenizator wysokociśnieniowy

Homogenizator wysokociśnieniowy

Jeżeli w procesie wymagane jest przygotowanie homogenicznej emulsji zawierającej bardzo drobne cząstki, zastosowanie...

Niewielki dozownik z lejem zasypowym o elastycznych ściankach

Niewielki dozownik z lejem zasypowym o elastycznych ściankach

  W wielu laboratoryjnych zastosowaniach i procesach produkcyjnych konieczne jest dozowanie niewielkich ilości...

Dozownik z lejem zasypowym o elastycznych ściankach

Dozownik z lejem zasypowym o elastycznych ściankach

Zmieniające się właściwości sypkich i proszkowych produktów oznaczają konieczność stosowania specjalistycznych dozowników, które...

Zaawansowany tunel do nakładania rękawa foliowego

Zaawansowany tunel do nakładania rękawa foliowego

Maksymalna wszechstronność przy regulacji ciśnienia, temperatury i ich tempa przyrostu oraz ustawień pozwala...

Głowica do nakładania plomb gwarancyjnych w konfiguracji liniowej

Głowica do nakładania plomb gwarancyjnych w konfiguracji liniowej

Włączenie urządzeń do nakładania plomb do istniejących linii produkcyjnej wymaga dodatkowego sprzętu, miejsca...

Maszyna do nakładania pierścieni gwarancyjnych na zakrętki

Maszyna do nakładania pierścieni gwarancyjnych na zakrętki

Niezawodność, jednostajna jakość nakłania i czas zmiany produktu to główne czynniki sukcesu w...

Energooszczędny tunel do nakładania rękawa foliowego

Energooszczędny tunel do nakładania rękawa foliowego

Nakładanie rękawa foliowego z obkurczaniem gorącym powietrzem jest znacznie wydajniejsze niż metody tradycyjne...

Urządzenie do nakładania rękawów termokurczliwych w liniach z niższą wydajnością

Urządzenie do nakładania rękawów termokurczliwych w liniach z niższą wydajnością

W różnych branżach wymagany jest uniwersalny sposób nakładania rękawów termokurczliwych na pojemniki w...

  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA

Nie jesteś pewien czego szukasz?

       
Zadzwoń do nas i powiedz, jaki proces Cię interesuje! Każde wyzwanie produkcyjne jest inne.
Jeśli nie będziemy mogli Ci pomóc, pomożemy znaleźć partnera, który może to zrobić.

Specjaliści firmy Vekamaf z branży piekarskiej i cukierniczej służą poradą w zakresie najnowszych serii wytłaczarek i depozytorów do każdego rodzaju mas cukierniczych, w tym mas o wysokiej lepkości jak karmele, oraz zaawansowanych procesów, takich jak nakładanie z dużymi cząstkami.

Możliwa jest dostawa wszystkich systemów do produkcji i podawania czekolady, od przetwarzania surowego ziarna po temperowanie, oblewanie i chłodzenie, a współpraca z producentami urządzeń o każdej skali, za pomocą których można wytwarzać produkty o najwyższej jakości z wysoką wydajnością. Dysponujemy także doświadczeniem w zakresie innych procesów wysoko wydajnej produkcji żywności, w tym procesów specjalistycznych, takich jak suszenie sublimacyjne, suszenie próżniowe i suszenie w podczerwieni. Możemy Państwu pomóc oferując najnowsze systemy oszczędzające energię oraz rozwiązania na tyle delikatne, aby móc pracować z najbardziej wrażliwymi składnikami. Służymy poradami w zakresie systemów magazynowania i podawania składników i produktów gwarantujących, że Państwa linia produkcyjna działająca w trybie ciągłym będzie zawsze otrzymywać właściwe strumienie wejściowe we właściwym czasie. Partnerzy biura Vekamaf oferują szereg systemów pakowania produktów końcowych, od butelkowania i workowania poprzez owijanie, napełnianie, puszkowanie i pakowanie w pudła - wszystkie z nich dostępne dla każdej skali produkcji. Nasi specjaliści ds. kontroli jakości mogą wspomóc Państwa przy wielu aspektach systemów kontroli jakości i testowania bezpieczeństwa dla każdej skali produkcji, w tym rozwiązaniami do ważenia kontrolnego i kontroli poziomu napełnienia oraz systemami i procesami rentgenowskiego wykrywania zanieczyszczeń/ciał obcych i wykrywania metali.

Staramy się być dla naszych klientów inspirującym partnerem do rozmów i stale wyszukujemy nowych trendów i innowacji. Ściśle współpracujemy z siecią dobranych międzynarodowych partnerów. Nasi inżynierowie przechodzą cykliczne szkolenia z technologii produkcji ciągłej w branży spożywczej. Pomagamy zakładom produkcyjnym zwiększyć prędkość, ilość i jakość ich produktów, a także zwiększyć wydajność i skuteczność oraz obniżyć zużycie energii przez eksploatowane w nich linie produkcyjne. Chętnie dowiemy się więcej o wyzwaniach, z jakimi Państwo się mierzą, po to by skontaktować Państwa z właściwym ekspertem!