Ciągły | Maszyny i urządzenia | Spożywczy

Maszyny i urządzenia do produkcji żywności pracujące w cyklu ciągłym to te zaprojektowane do pracy w sposób ciągły i nieprzerwany, do 24 godzin dziennie przez 7 dni w tygodniu. W celu utrzymania przy produkcji ciągłej w sektorze spożywczym wysokiej jakości produktu wymagana jest niezawodność, elastyczność na wysokim poziomie oraz najwyższa wydajność.

Kluczowym elementem przy wyborze dowolnego wyposażenia produkcyjnego pracującego w trybie ciągłym jest ograniczenie przestojów do minimum. Kluczowy jest wybór odpowiednich produktów, które pozwolą Państwa zakładom pracować z maksymalną wydajnością, a nowoczesne technologie umożliwią szybkie przejście na inną recepturę, sprawne czyszczenie i wyższą jakość niż kiedykolwiek wcześniej.

Posiadamy szerokie doświadczenie z urządzeniami produkcyjnymi do pracy w cyklu ciągłym. Nasi specjaliści z branży spożywczej pomogą Państwu w wyborze odpowiedniej technologii, która pozwoli odnieść maksymalną korzyść dla Państwa procesu, a następnie doradzić dostawców, którzy będą w stanie dostarczyć sprzęt o wymaganych parametrach. Współpracując z Państwem możemy zagwarantować bezproblemowe zintegrowanie zakupionych maszyn do produkcji ciągłej z istniejącym procesem i aktywne polepszenie niezawodności i wydajności Państwa produkcji.

Czytaj dalej
Znalezione rozwiązania: 158 według Twoich kryteriów wyboru.
  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Zawór celkowy o wzmocnionej konstrukcji

Zawór celkowy o wzmocnionej konstrukcji

Wprowadzanie substancji proszkowych i granulowanych do systemów transportu pneumatycznego wymaga zaworów pracujących w...

Dwukanałowy obrotowy zawór przełączny

Dwukanałowy obrotowy zawór przełączny

Przy rozdzielaniu lub łączeniu strumieni proszków lub granulatów w systemach transportu często wymagane...

Dwukierunkowy klapowy zawór rozdzielający

Dwukierunkowy klapowy zawór rozdzielający

Skierowanie proszków, peletu czy granulatu ze źródła do dwóch punktów odbioru musi odbywać...

Zawór odmierzający do zastosowań specjalnych o poziomej zabudowie

Zawór odmierzający do zastosowań specjalnych o poziomej zabudowie

Od czasu do czasu występuje sytuacja, gdy żaden z dostępnych zaworów standardowych nie...

System rozładunku worków Big-bag

System rozładunku worków Big-bag

Uwalnianie się pyłów, straty i zanieczyszczenie produktu to główne zagrożenia występujące przy wyładunku...

Automatyczna rozcinarka do worków

Automatyczna rozcinarka do worków

Podczas ręcznego opróżniania i przenoszenia worków może występować niedopuszczalny poziom zapylenia, a ponadto...

Napełniarki do napojów działające na zasadzie pomiaru poziomu lub przepływu

Napełniarki do napojów działające na zasadzie pomiaru poziomu lub przepływu

Niezależnie od tego, czy do napełniania Państwa napojów najlepiej sprawdzi się system napełniania...

Depozytor do napowietrzanych mas

Depozytor do napowietrzanych mas

Czy chcesz pracować z najbardziej delikatnymi, napowietrzanymi masami, zachowując najwyższą jakość produktów? Tradycyjne...

Prażak sferyczny

Prażak sferyczny

Równomierne prażenie ziaren kakao ma zasadnicze znaczenie przy produkcji czekolady. Dzięki precyzyjnej kontroli...

Bezpyłowy system homogenizacji ciągłej

Bezpyłowy system homogenizacji ciągłej

Producenci z różnych sektorów mogą czerpać korzyści z maszyn, które pozwoliłyby im na...

System do jednoprzebiegowego rozcieńczania jednej lub kilku cieczy

System do jednoprzebiegowego rozcieńczania jednej lub kilku cieczy

Rozcieńczanie na miejscu ciekłych składników od zawsze było kojarzone z kilkoma problemami ograniczającymi...

Homogenizator wysokociśnieniowy

Homogenizator wysokociśnieniowy

Jeżeli w procesie wymagane jest przygotowanie homogenicznej emulsji zawierającej bardzo drobne cząstki, zastosowanie...

  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA

Nie jesteś pewien czego szukasz?

       
Zadzwoń do nas i powiedz, jaki proces Cię interesuje! Każde wyzwanie produkcyjne jest inne.
Jeśli nie będziemy mogli Ci pomóc, pomożemy znaleźć partnera, który może to zrobić.

Technologie dla linii do ciągłej produkcji spożywczej

Specjaliści firmy Vekamaf z branży piekarskiej i cukierniczej służą poradą w zakresie najnowszych serii wytłaczarek i depozytorów do każdego rodzaju mas cukierniczych, w tym mas o wysokiej lepkości jak karmele, oraz zaawansowanych procesów, takich jak nakładanie z dużymi cząstkami.

Możliwa jest dostawa wszystkich systemów do produkcji i podawania czekolady, od przetwarzania surowego ziarna po temperowanie, oblewanie i chłodzenie, a współpraca z producentami urządzeń o każdej skali, za pomocą których można wytwarzać produkty o najwyższej jakości z wysoką wydajnością. Dysponujemy także doświadczeniem w zakresie innych procesów wysoko wydajnej produkcji żywności, w tym procesów specjalistycznych, takich jak suszenie sublimacyjne, suszenie próżniowe i suszenie w podczerwieni. Możemy Państwu pomóc oferując najnowsze systemy oszczędzające energię oraz rozwiązania na tyle delikatne, aby móc pracować z najbardziej wrażliwymi składnikami. Służymy poradami w zakresie systemów magazynowania i podawania składników i produktów gwarantujących, że Państwa linia produkcyjna działająca w trybie ciągłym będzie zawsze otrzymywać właściwe strumienie wejściowe we właściwym czasie. Partnerzy biura Vekamaf oferują szereg systemów pakowania produktów końcowych, od butelkowania i workowania poprzez owijanie, napełnianie, puszkowanie i pakowanie w pudła - wszystkie z nich dostępne dla każdej skali produkcji. Nasi specjaliści ds. kontroli jakości mogą wspomóc Państwa przy wielu aspektach systemów kontroli jakości i testowania bezpieczeństwa dla każdej skali produkcji, w tym rozwiązaniami do ważenia kontrolnego i kontroli poziomu napełnienia oraz systemami i procesami rentgenowskiego wykrywania zanieczyszczeń/ciał obcych i wykrywania metali.

Staramy się być dla naszych klientów inspirującym partnerem do rozmów i stale wyszukujemy nowych trendów i innowacji. Ściśle współpracujemy z siecią dobranych międzynarodowych partnerów. Nasi inżynierowie przechodzą cykliczne szkolenia z technologii produkcji ciągłej w branży spożywczej. Pomagamy zakładom produkcyjnym zwiększyć prędkość, ilość i jakość ich produktów, a także zwiększyć wydajność i skuteczność oraz obniżyć zużycie energii przez eksploatowane w nich linie produkcyjne. Chętnie dowiemy się więcej o wyzwaniach, z jakimi Państwo się mierzą, po to by skontaktować Państwa z właściwym ekspertem!