Formowanie | Maszyny i urządzenia | Spożywczy

Maszyny i urządzenia do formowania słodyczy pobierają zmieszane składniki receptury i formują je w odpowiedni kształt, podając je do następnego etapu procesu. Składniki produktów cukierniczych można formować praktycznie w dowolnym kształcie lub rozmiarze, a dzięki nowoczesnym maszynom można szybko i łatwo dostosować i modyfikować wzorce formowania między zmianami brygad lub partii. Formowanie może odbywać się w postaci indywidualnie ukształtowanych porcji, produkcji ciągłych pasm lub tabliczek, tworzenia pigułek/tabletek lub łączenia składników w batony lub porcje o podobnym kształcie.

Firma Vekamaf dysponuje wieloletnim doświadczeniem w zakresie doradztwa dla branży cukierniczej i piekarskiej w tematyce najnowszych technologii formowania. Współpracujemy z najbardziej innowacyjnymi na świecie producentami maszyn formujących, dzięki czemu zawsze jesteśmy w stanie zaoferować rozwiązania technologiczne poprawiające wydajność, obniżające koszty i utrzymujące lub zwiększające jakość produktu. Możemy wspomóc Państwa w doborze sprzętu, który będzie bezproblemowo współpracował z Państwa istniejącą linią produkcyjną, lub też doradzić w temacie stworzenia nowych, dedykowanych linii, które pozwolą w najwyższym stopniu skorzystać z możliwości ograniczenia zużycia energii i zwiększenia wszechstronności produkcji.

Czytaj dalej
Znalezione rozwiązania: 15 według Twoich kryteriów wyboru.
  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Depozytor do napowietrzanych mas

Depozytor do napowietrzanych mas

Czy chcesz pracować z najbardziej delikatnymi, napowietrzanymi masami, zachowując najwyższą jakość produktów? Tradycyjne...

Linia do przetwarzania kakao o wydajności 10 kg

Linia do przetwarzania kakao o wydajności 10 kg

Opracowywanie nowych produktów, wytwarzanie specjalnych gatunków czekolady, badania laboratoryjne oraz własna produkcja wymagają...

Linia do przetwarzania kakao o wydajności 200 kg

Linia do przetwarzania kakao o wydajności 200 kg

Instalacja linii do produkcji czekolady pracującej w sposób jednostajny i wydajny może być...

Depozytor do czekolady o wysokiej prędkości

Depozytor do czekolady o wysokiej prędkości

Czy potrzebujesz rozwiązania pozwalającego wytwarzać wiele różnych produktów - w formach, podłużnych, karmelowych,...

Depozytor do czekolady pełnej i nadziewanej

Depozytor do czekolady pełnej i nadziewanej

Stojąc przed koniecznością wytwarzania na mniejszej linii produkcyjnej szerokiej gamy produktów z czekolady...

Depozytor do czekolady

Depozytor do czekolady

Czy potrzebujesz depozytora najwyższej jakości do produkcji na małą do średniej skali? Tradycyjne...

Maszyna do formowania pasm z mieszanek kremowych

Maszyna do formowania pasm z mieszanek kremowych

Formowanie z mieszanki składników pasm i wstęg przed operacją wytwarzania batonów lub produktów...

Maszyna do formowania pasm z 3 mas

Maszyna do formowania pasm z 3 mas

Formowanie trzech mieszanek składników w różne połączenia kształtów i warstw w gotowym produkcie....

Maszyna do formowania pasm z 2 mas

Maszyna do formowania pasm z 2 mas

Formowanie dwóch mieszanek składników w różne połączenia kształtów i warstw w gotowym produkcie....

Maszyna do formowania pasm

Maszyna do formowania pasm

Umożliwia formowanie z mieszanki składników pasm i wstęg przed operacją wytwarzania batonów lub...

Maszyna do formowania wstęg

Maszyna do formowania wstęg

To urządzenie służy do wytwarzania z mieszaniny składników ciągłych wstęg przetwarzanych następnie w...

Maszyna do cięcia pasm o wysokiej wydajności

Maszyna do cięcia pasm o wysokiej wydajności

Cięcie ciągłych pasm i wstęg mieszanki składników na batony, paski lub produkty o...

  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA

Nie jesteś pewien czego szukasz?

       
Zadzwoń do nas i powiedz, jaki proces Cię interesuje! Każde wyzwanie produkcyjne jest inne.
Jeśli nie będziemy mogli Ci pomóc, pomożemy znaleźć partnera, który może to zrobić.

Technologia formowania wyrobów cukierniczych i spożywczych

Firma Vekamaf dysponuje szeregiem najnowocześniejszych maszyn do nakładania czekolady, które można dobrać do każdego środowiska produkcyjnego. Należą do niego urządzenia od elastycznych depozytorów o małej wydajności przeznaczonych do produkcji partiami z funkcją szybkiej zmiany parametrów do depozytorów o wysokiej wydajności do pracy w cyklu ciągłym, które oferują wyższą energooszczędność i maksymalną niezawodność.Oferujemy także maszyny do nakładania pozwalające wytwarzać szeroką gamę nadziewanych i litych wyrobów czekoladowych, w tym najwyższej jakości delikatnych produktów wytwarzanych małymi partiami.

Wszystkie maszyny są zaprojektowane w sposób umożliwiający ich szybkie i łatwe czyszczenie w celu utrzymania standardów higieny i skrócenia czasu przestojów na rutynowe czyszczenie lub zmianę produktu. W celu wytwarzania batonów i tabliczek z wielu składników możemy zaoferować pełną gamę urządzeń do formowania pasm, które dzięki możliwości pracy z od 1 do 3 pasm mieszanek składników mogą realizować najbardziej skomplikowane receptury. Nasz asortyment wysokowydajnych maszyn do cięcia pasm i tabliczek pozwoli zwiększyć wydajność formowania batonów, pasków i innych kształtów produktów końcowych. Staramy się być dla naszych klientów inspirującym partnerem do rozmów i stale wyszukujemy nowych trendów i innowacji.

Ściśle współpracujemy z siecią dobranych międzynarodowych partnerów. Nasi inżynierowie przechodzą cykliczne szkolenia z najnowszych technologii formowania dla branży spożywczej. Pomagamy w poprawie efektywności i wszechstronności linii produkcyjnych wyrobów cukierniczych z jednoczesnym zachowaniem lub podniesieniem jakości gotowego produktu i obniżeniem kosztów zużycia energii. Chętnie dowiemy się więcej o wyzwaniach, z jakimi Państwo się mierzą, po to by skontaktować Państwa z właściwym ekspertem!