Oblewanie | Maszyny i urządzenia | Spożywczy

Oblewarki to urządzenia przeznaczone do oblewania słodyczy lub wypieków ciekłą masą - najczęściej czekoladą. Masa stygnie, tworząc warstwę otaczającą produkt spożywczy. Jest to metoda produkcji masowej pozwalająca na odtworzenie stosowanej tradycyjnie metody maczania. W zależności od rodzaju i receptury produktu urządzenia do oblewania mogą być używane w celu oblewania produktu z każdej strony, w tym od spodu, lub tylko do oblewania od wierzchu lub po bokach.

Firma Vekamaf dysponuje wieloletnim doświadczeniem w doradzaniu branży czekoladowej, cukierniczej i piekarskiej w zakresie najnowszych osiągnięć technologii i urządzeń do oblewania produktów spożywczych. Współpracujemy z najbardziej innowacyjnymi dostawcami i producentami sprzętu na świecie, dzięki czemu ułatwiamy naszym klientom w dostępie do najnowszych technologii. Upewniamy się, że jesteśmy w stanie zrozumieć potrzebę produkcyjną naszego klienta, a następnie przygotowujemy pakiet zaleceń, który pozwoli bezproblemowo włączyć udoskonalone rozwiązania technologiczne w istniejącą linię produkcyjną. Możemy także pomóc Państwu w zaprojektowaniu całkowicie nowej linii, która pozwoli Wam wykorzystać najnowsze osiągnięcia w obszarach wydajności i energooszczędności w procesie oblewania.

Czytaj dalej
Znalezione rozwiązania: 8 według Twoich kryteriów wyboru.
  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Maszyna do temperowania i oblewania czekoladą

Maszyna do temperowania i oblewania czekoladą

Czy rozwiązanie do oblewania czekoladą aktualnie stosowane w Twojej firmie powoduje, że tracisz...

Mała oblewarka do czekolady

Mała oblewarka do czekolady

Czy prowadzisz produkcję na małą skalę, a mimo to potrzebujesz rozwiązań do oblewania...

Oblewarka do czekolady o najkrótszym czasie zmiany produktu

Oblewarka do czekolady o najkrótszym czasie zmiany produktu

Czy na wydajność Twojej wysokowydajnej linii pracującej w cyklu 24/7 ma wpływ długi...

Ciągła oblewarka do czekolady

Ciągła oblewarka do czekolady

Czy potrzebujesz ciągłej oblewarki do czekolady, którą można umieścić w linii produkcyjnej o...

Energooszczędna oblewarka do czekolady

Energooszczędna oblewarka do czekolady

Czy potrzebujesz obniżyć koszty energii i zmniejszyć wpływ na środowisko, zachowując przy tym...

Maszyna do powlekania lodów

Maszyna do powlekania lodów

Stale wysoka jakość polewy na powlekanych produktach. To urządzenie służy do nakładania polewy...

Higieniczna maszyna do powlekania czekoladą

Higieniczna maszyna do powlekania czekoladą

Powlekanie produktów czekoladą lub karmelem. To urządzenie to maszyna do powlekania czekoladą następnej...

Maszyna do nakładania powłok z czekolady

Maszyna do nakładania powłok z czekolady

Powlekanie produktów czekoladą lub karmelem. Ta maszyna do powlekania czekoladą powstała z wielu...

  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA

Nie jesteś pewien czego szukasz?

       
Zadzwoń do nas i powiedz, jaki proces Cię interesuje! Każde wyzwanie produkcyjne jest inne.
Jeśli nie będziemy mogli Ci pomóc, pomożemy znaleźć partnera, który może to zrobić.

Pracujący w firmie Vekamaf inżynierowie mają duże doświadczenie w zakresie technologii oblewania i powlekania. Oferujemy Państwu dostęp do oblewarek do czekolady pracujących w cyklu ciągłym. Urządzenia te są dostępne w wersjach dopasowanych do każdej skali produkcji, od największych linii wielkotonażowych po małoskalową produkcję niszowych wyrobów wysokiej jakości.

W przypadku linii pilotażowych lub przy mniejszych wymaganiach produkcyjnych możemy zaoferować gamę dwufunkcyjnych maszyn do temperowania i oblewania. Oferują one doskonałą wydajność i charakteryzują się niskim poziomem strat przy niskim poziomie produkcji. W przypadku oblewania masami specjalnymi i nieczekoladowymi możemy doradzić sprzęt do powlekania masami o wysokiej lepkości, takimi jak karmele, lub urządzenia do specjalnych zastosowań, takie jak oblewanie powłokami produktów mrożonych lub schładzanych typu lody lub ciasta. Możemy również dostarczać wysokiej jakości maszyny do oblewania masą truflową i innymi półproduktami cukierniczymi ze znaczną poprawą wydajności w produkcji wsadowej.

Staramy się być dla naszych klientów inspirującym partnerem do rozmów i stale wyszukujemy nowych trendów i innowacji. Ściśle współpracujemy z siecią dobranych międzynarodowych partnerów. Nasi inżynierowie przechodzą cykliczne szkolenia z najnowszych technologii oblewania w produkcji spożywczej. Pomagamy w poprawie wydajności procesów oblewania na liniach produkcyjnych, jednocześnie gwarantując zachowanie lub podwyższenie jakości gotowego produktu. Chętnie dowiemy się więcej o wyzwaniach, z jakimi Państwo się mierzą, po to by skontaktować Państwa z właściwym ekspertem!