Ciecze | Maszyny i urządzenia | Spożywczy

W każdym niemal procesie produkcji spożywczej, wymagającym posługiwania się w łańcuchu surowców substancjami w stanie ciekłym lub gdy produkt końcowy jest ciekły, ważne jest takie dobranie urządzeń, aby oferowały one niezawodność i wszechstronność, a jednocześnie pozwalały przenosić substancje ciekłe z właściwą skutecznością.

Nasza oferta obejmuje maszyny do załadunku i przechowywania płynów, pompy, rurociągi, zawory i zbiorniki do transportu na linii produkcyjnej, urządzenia do filtracji, mieszania i rozdzielania emulsji i zawiesin oraz wielu innych procesów. Oferujemy również szeroką gamę rozwiązań do butelkowania, puszkowania i innych rodzajów opakowań, a także do kontroli produktów końcowych pod kątem bezpieczeństwa i jakości. Nasi mający wiele lat doświadczenia w branży spożywczej inżynierowie zajmujący się doradzaniu klientom w wyborze najnowszych maszyn do transportu i przetwarzania będących składnikami wyjściowymi oraz produktami końcowymi substancji w formie ciekłej.

Współpracujemy z wieloma najbardziej innowacyjnymi dostawcami na rynku, dzięki czemu możemy dostarczyć naszym klientom najlepsze rozwiązania dla specyficznych potrzeb z zakresu przetwarzania i przemieszczania surowców i substancji płynnych. Jesteśmy w stanie przeanalizować wymagania klienta i udzielić zaleceń w zakresie wyboru rozwiązań dających się bezproblemowo włączyć w istniejące środowisko produkcyjne, a jednocześnie oferujących najnowsze technologie produkcyjne.

Czytaj dalej
Znalezione rozwiązania: 179 według Twoich kryteriów wyboru.
  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Napełniarki do napojów działające na zasadzie pomiaru poziomu lub przepływu

Napełniarki do napojów działające na zasadzie pomiaru poziomu lub przepływu

Niezależnie od tego, czy do napełniania Państwa napojów najlepiej sprawdzi się system napełniania...

Depozytor do napowietrzanych mas

Depozytor do napowietrzanych mas

Czy chcesz pracować z najbardziej delikatnymi, napowietrzanymi masami, zachowując najwyższą jakość produktów? Tradycyjne...

Rozdrabniacz do czekolady z chłodnicą

Rozdrabniacz do czekolady z chłodnicą

Ziarna po zmieleniu wymagają dalszego zmniejszenia wielkości cząstek, zanim będzie można je umieścić...

Prażak sferyczny

Prażak sferyczny

Równomierne prażenie ziaren kakao ma zasadnicze znaczenie przy produkcji czekolady. Dzięki precyzyjnej kontroli...

Linia do przetwarzania kakao o wydajności 10 kg

Linia do przetwarzania kakao o wydajności 10 kg

Opracowywanie nowych produktów, wytwarzanie specjalnych gatunków czekolady, badania laboratoryjne oraz własna produkcja wymagają...

Linia do przetwarzania kakao o wydajności 200 kg

Linia do przetwarzania kakao o wydajności 200 kg

Instalacja linii do produkcji czekolady pracującej w sposób jednostajny i wydajny może być...

Chłodnica do kakao

Chłodnica do kakao

Czas prażenia jest równie istotny dla tego procesu jak temperatura, w której się...

Podłużna konsza do czekolady

Podłużna konsza do czekolady

Uzyskanie czekolady wysokiej jakości wymaga specjalistycznych rozwiązań konszowania. Niezbędne jest zapewnienie precyzyjnego sterowania...

Konsza do czekolady przeznaczona do mniejszych porcji i zastosowań laboratoryjnych

Konsza do czekolady przeznaczona do mniejszych porcji i zastosowań laboratoryjnych

Konszowanie odgrywa istotną rolę w rozwijaniu smaku czekolady. Prowadzenie prób laboratoryjnych i prace...

Bezpyłowy system homogenizacji ciągłej

Bezpyłowy system homogenizacji ciągłej

Producenci z różnych sektorów mogą czerpać korzyści z maszyn, które pozwoliłyby im na...

System do jednoprzebiegowego rozcieńczania jednej lub kilku cieczy

System do jednoprzebiegowego rozcieńczania jednej lub kilku cieczy

Rozcieńczanie na miejscu ciekłych składników od zawsze było kojarzone z kilkoma problemami ograniczającymi...

Laboratoryjna maszyna do dyspergowania na małą skalę

Laboratoryjna maszyna do dyspergowania na małą skalę

Opracowywanie i weryfikacja nowych procesów wymaga niezawodnego i wysoce wszechstronnego sprzętu.  Innowacyjne laboratoria...

  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA

Nie jesteś pewien czego szukasz?

       
Zadzwoń do nas i powiedz, jaki proces Cię interesuje! Każde wyzwanie produkcyjne jest inne.
Jeśli nie będziemy mogli Ci pomóc, pomożemy znaleźć partnera, który może to zrobić.

Zakres naszej wiedzy specjalistycznej obejmuje wszystkie aspekty i etapy magazynowania, przenoszenia i przetwarzania płynów. Chętnie służymy Państwu radą na temat najnowszych rozwiązań w zakresie wyładunku płynów stosowanych w przypadku dostaw cysternami, a także informacjami o produktach bezpieczeństwa zaprojektowanych w celu ochrony operatorów podczas operacji rozładunku cieczy. Posiadamy doświadczenie w zakresie urządzeń do przetwarzania i transportu specjalistycznych i lepkich cieczy, takich jak miód, dżemy/konfitury i karmele.

Nasza szeroka gama depozytorów i wytłaczarek - ekstruderów wykorzystujących najnowsze technologie oznacza możliwość transportu mas tego typu i pracy z nimi bez uszczerbku na jakości produktu. Możemy doradzić w zakresie maszyn do mieszania, dyspergowania i homogenizacji substancji stałych w cieczach o szerokim zakresie lepkości, a także zautomatyzowanych i ręcznych zaworów do kontroli przepływu cieczy. Oprócz systemów wysokociśnieniowych możemy polecić urządzenia niskociśnieniowe do pracy z delikatnymi cieczami, które pozwolą zachować lub poprawić jakość produktu.

Vekamaf może zaoferować swoją pomoc przy projektowaniu i uruchomieniu instalacji pilotażowych do procesów ekstrakcji, odparowywania i destylacji, umożliwiając Państwu przeprowadzenie pełnych testów przed przejściem do produkcji na pełną skalę lub w celu użycia ich w warunkach laboratoryjnych przy projektowaniu produktów i receptur. Staramy się być dla naszych klientów inspirującym partnerem do rozmów i stale wyszukujemy nowych trendów i innowacji.

Ściśle współpracujemy z siecią dobranych międzynarodowych partnerów. Nasi inżynierowie przechodzą cykliczne szkolenia z technologii transportu, przenoszenia i przetwarzania składników ciekłych w branży spożywczej. Pomagamy zakładom produkcyjnym w poprawie jakości procesów przenoszenia i transportu bliskiego składników i produktów w stanie ciekłym, a także zwiększeniu prędkości i wydajności ich linii produktów płynnych. Chętnie dowiemy się więcej o wyzwaniach, z jakimi Państwo się mierzą, po to by skontaktować Państwa z właściwym ekspertem!