Stały | Maszyny i urządzenia | Spożywczy

W każdym niemal procesie produkcji spożywczej, wymagającym posługiwania się w łańcuchu surowców substancjami stałymi ważne jest takie dobranie urządzeń, aby oferowały one niezawodność i wszechstronność, a jednocześnie pozwalały przenosić i podawać spożywcze surowce w stanie sypkim z właściwą skutecznością. Maszyny do przenoszenia substancji sypkich obejmują rozwiązania do przechowywania, urządzenia do przenoszenia substancji stałych w obrębie obszarów produkcyjnych, procesy produkcyjne typu mielenie, rozdrabnianie i siekanie oraz sprzęt do pakowania produktów pośrednich i końcowych oraz ich owijania i magazynowania. Ponadto w branży spożywczej występuje zapotrzebowanie na urządzenia do produkcji lub obróbki końcowej na dużą skalę, w których masy stałe są poddawane procesom wymagającym pieczenia, parowania, konserwacji lub puszkowania. W firmie Vekamaf pracują mający wiele lat doświadczenia w branży spożywczej inżynierowie zajmujący się doradzaniu klientom w wyborze najnowszych maszyn do przenoszenia i przetwarzania substancji w formie stałej. Współpracujemy z wieloma najbardziej innowacyjnymi dostawcami na rynku, dzięki czemu możemy dostarczyć naszym klientom najlepsze rozwiązania dla specyficznych potrzeb z zakresu przetwarzania i przemieszczania surowców i substancji stałych/sypkich. Jesteśmy w stanie przeanalizować wymagania klienta i udzielić zaleceń w zakresie wyboru rozwiązań dających się bezproblemowo włączyć w istniejące środowisko produkcyjne, a jednocześnie oferujących najnowsze technologie produkcyjne.

Czytaj dalej
Znalezione rozwiązania: 111 według Twoich kryteriów wyboru.
  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Zawór celkowy o wzmocnionej konstrukcji

Zawór celkowy o wzmocnionej konstrukcji

Wprowadzanie substancji proszkowych i granulowanych do systemów transportu pneumatycznego wymaga zaworów pracujących w...

Dwukanałowy obrotowy zawór przełączny

Dwukanałowy obrotowy zawór przełączny

Przy rozdzielaniu lub łączeniu strumieni proszków lub granulatów w systemach transportu często wymagane...

Dwukierunkowy klapowy zawór rozdzielający

Dwukierunkowy klapowy zawór rozdzielający

Skierowanie proszków, peletu czy granulatu ze źródła do dwóch punktów odbioru musi odbywać...

Zawór odmierzający do zastosowań specjalnych o poziomej zabudowie

Zawór odmierzający do zastosowań specjalnych o poziomej zabudowie

Od czasu do czasu występuje sytuacja, gdy żaden z dostępnych zaworów standardowych nie...

Zawór celkowy do lżejszych zastosowań

Zawór celkowy do lżejszych zastosowań

W niektórych zastosowaniach przemysłowych o mniej surowych warunkach zawory pracują przy niewielkiej różnicy...

System rozładunku worków Big-bag

System rozładunku worków Big-bag

Uwalnianie się pyłów, straty i zanieczyszczenie produktu to główne zagrożenia występujące przy wyładunku...

Automatyczna rozcinarka do worków

Automatyczna rozcinarka do worków

Podczas ręcznego opróżniania i przenoszenia worków może występować niedopuszczalny poziom zapylenia, a ponadto...

Przesiewacz pieciostopniowy do ziaren kakao

Przesiewacz pieciostopniowy do ziaren kakao

Niezbędnym etapem przy produkcji czekolady o doskonałym smaku jest usuwanie łupin i skórek...

Rozdrabniacz do czekolady z chłodnicą

Rozdrabniacz do czekolady z chłodnicą

Ziarna po zmieleniu wymagają dalszego zmniejszenia wielkości cząstek, zanim będzie można je umieścić...

Prażak sferyczny

Prażak sferyczny

Równomierne prażenie ziaren kakao ma zasadnicze znaczenie przy produkcji czekolady. Dzięki precyzyjnej kontroli...

Linia do przetwarzania kakao o wydajności 10 kg

Linia do przetwarzania kakao o wydajności 10 kg

Opracowywanie nowych produktów, wytwarzanie specjalnych gatunków czekolady, badania laboratoryjne oraz własna produkcja wymagają...

Linia do przetwarzania kakao o wydajności 200 kg

Linia do przetwarzania kakao o wydajności 200 kg

Instalacja linii do produkcji czekolady pracującej w sposób jednostajny i wydajny może być...

  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA

Nie jesteś pewien czego szukasz?

       
Zadzwoń do nas i powiedz, jaki proces Cię interesuje! Każde wyzwanie produkcyjne jest inne.
Jeśli nie będziemy mogli Ci pomóc, pomożemy znaleźć partnera, który może to zrobić.

Technologia przetwarzania i transportowania substancji stałych w produkcji spożywczej

Doświadczenie firmy Vekamaf obejmuje wszelkie aspekty przechowywania, składowania i przenoszenia składników stałych, w tym przechowywanie w silosach oraz systemy opróżniania silosów, przenośniki podciśnieniowe oraz systemy zaworów ręcznych i sterowanych. W przypadku gotowych produktów lub przetwarzania składników służymy radą przy wyborze spośród gamy urządzeń i systemów do pakowania w worki, torebki, puszki, saszetki oraz serii najnowszych, w pełni zautomatyzowanych systemów paletyzacji i magazynowania. Posiadamy duże doświadczenie w zakresie urządzeń do przetwarzania i transportu specjalistycznych i delikatnych surowców i produktów stałych takich jak kakao, kawa oraz przyprawy. Vekamaf może dostarczyć produkty spośród pełnej gamy maszyn do mielenia, rozdrabniania i siekania oraz urządzeń do prażenia, liofilizacji i tłoczenia na zimno, zaprojektowanych specjalnie pod względem możliwości wydobycia ze składników ich pełnego smaku i aromatu. Do urządzeń do przetwarzania żywności w formie stałej zaliczają się rozdrabniacze, maszyny do mielenia, ścierania i młyny. Jesteśmy w stanie służyć poradą w przypadku produkcji na każdą skalę, od maszyn o mniejszej skali do produkcji detalicznej po skalę przemysłową z liniami produkcyjnymi 24/7 o dużej wydajności. Jako uzupełnienie sprzętu do realizacji fizycznych procesów przetwórczych możemy także doradzić w zakresie różnorodnych urządzeń do badań i kontroli dla celów bezpieczeństwa i kontroli jakości. Wśród nich znajdują się systemy kontroli rentgenowskiej, systemy wykrywaczy metali, wagi kontrolne i wiele innych. Staramy się być dla naszych klientów inspirującym partnerem do rozmów i stale wyszukujemy nowych trendów i innowacji. Ściśle współpracujemy z siecią dobranych międzynarodowych partnerów. Nasi inżynierowie przechodzą cykliczne szkolenia z technologii transportu i obsługiwania składników stałych w branży spożywczej. Pomagamy zakładom produkcyjnym w poprawie jakości procesów przenoszenia i transportu bliskiego składników i produktów w stanie stałym, a także zwiększeniu szybkości i wydajności ich linii produkcyjnych. Chętnie dowiemy się więcej o wyzwaniach, z jakimi Państwo się mierzą, po to by skontaktować Państwa z właściwym ekspertem!