Przetwarzanie | Maszyny i urządzenia | Spożywczy

Maszyny i urządzenia służące do przetwarzania żywności pozwalają przekształcić surowe składniki w składnik produktu żywnościowego lub w gotowy produkt. Maszyny do przetwarzania żywności mogą realizować procesy fizyczne, takie jak siekanie, mielenie, mieszanie czy wytłaczanie, lub procesy chemiczne, takie jak ekstrakcja, zatężanie czy konserwowanie żywności. Inne urządzenia do przetwarzania żywności są używane do gotowania surowych składników w celu uzyskania gotowych produktów, lub jako część konserwowania lub przygotowywania żywności. Obejmuje to procesy takie jak pasteryzacja czy suszenie. I na koniec, gamę urządzeń do realizacji procesów uzupełniają maszyny do pakowania w worki, torebki czy szczelnego opakowywania produktów żywnościowych. Vekamaf jest firmą z dużym doświadczeniem w dziedzinie doradztwa w zakresie urządzeń do przetwarzania żywności i zastosowań w szerokiej gamie branży przemysłu. Pracujemy z naszymi klientami, aby dogłębnie zrozumieć ich specyficzne wymagania, co pozwoli nam bezstronnie doradzić najlepszą technologię dla ich zastosowania, wybrać najlepszego dostawcę i zapewnić płynne włączenie nowego urządzenia w ich linię produkcyjną. Naszym celem jest sprawienie, by najnowsze technologie przetwarzania żywności stały się łatwo dostępne dla naszych klientów.

Czytaj dalej
Znalezione rozwiązania: 154 według Twoich kryteriów wyboru.
  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Depozytor do napowietrzanych mas

Depozytor do napowietrzanych mas

Czy chcesz pracować z najbardziej delikatnymi, napowietrzanymi masami, zachowując najwyższą jakość produktów? Tradycyjne...

Przesiewacz pieciostopniowy do ziaren kakao

Przesiewacz pieciostopniowy do ziaren kakao

Niezbędnym etapem przy produkcji czekolady o doskonałym smaku jest usuwanie łupin i skórek...

Rozdrabniacz do czekolady z chłodnicą

Rozdrabniacz do czekolady z chłodnicą

Ziarna po zmieleniu wymagają dalszego zmniejszenia wielkości cząstek, zanim będzie można je umieścić...

Prażak sferyczny

Prażak sferyczny

Równomierne prażenie ziaren kakao ma zasadnicze znaczenie przy produkcji czekolady. Dzięki precyzyjnej kontroli...

Linia do przetwarzania kakao o wydajności 10 kg

Linia do przetwarzania kakao o wydajności 10 kg

Opracowywanie nowych produktów, wytwarzanie specjalnych gatunków czekolady, badania laboratoryjne oraz własna produkcja wymagają...

Linia do przetwarzania kakao o wydajności 200 kg

Linia do przetwarzania kakao o wydajności 200 kg

Instalacja linii do produkcji czekolady pracującej w sposób jednostajny i wydajny może być...

Chłodnica do kakao

Chłodnica do kakao

Czas prażenia jest równie istotny dla tego procesu jak temperatura, w której się...

Kompaktowy cylindryczny prażalnik do ziaren, śruty i orzechów kakaowca

Kompaktowy cylindryczny prażalnik do ziaren, śruty i orzechów kakaowca

Czas i temperatura prażenia wymagane w zależności od produktu i końcowego rezultatu mogą...

Podłużna konsza do czekolady

Podłużna konsza do czekolady

Uzyskanie czekolady wysokiej jakości wymaga specjalistycznych rozwiązań konszowania. Niezbędne jest zapewnienie precyzyjnego sterowania...

Konsza do czekolady przeznaczona do mniejszych porcji i zastosowań laboratoryjnych

Konsza do czekolady przeznaczona do mniejszych porcji i zastosowań laboratoryjnych

Konszowanie odgrywa istotną rolę w rozwijaniu smaku czekolady. Prowadzenie prób laboratoryjnych i prace...

Bezpyłowy system homogenizacji ciągłej

Bezpyłowy system homogenizacji ciągłej

Producenci z różnych sektorów mogą czerpać korzyści z maszyn, które pozwoliłyby im na...

System do jednoprzebiegowego rozcieńczania jednej lub kilku cieczy

System do jednoprzebiegowego rozcieńczania jednej lub kilku cieczy

Rozcieńczanie na miejscu ciekłych składników od zawsze było kojarzone z kilkoma problemami ograniczającymi...

  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA

Nie jesteś pewien czego szukasz?

       
Zadzwoń do nas i powiedz, jaki proces Cię interesuje! Każde wyzwanie produkcyjne jest inne.
Jeśli nie będziemy mogli Ci pomóc, pomożemy znaleźć partnera, który może to zrobić.
Doradzamy w wyborze spośród szerokiej gamy maszyn do przygotowywania składników, do której zaliczają się mieszalniki, młyny, szatkownice i granulatory do każdej ilości produktu: od próbek laboratoryjnych, przez produkcję małych partii, aż do pełnoskalowych linii wysokiej wydajności pracujących w reżimie 24/7. W zakresie składników wymagających specjalnej ostrożności, takich jak kawa lub czekolada, nasz asortyment specjalistycznych urządzeń zapewnia delikatne przetwarzanie w celu osiągnięcia wysokiej jakości produktu, aromatu i smaku. Nasze technologie konserwowania żywności obejmują systemy liofilizacji, najnowocześniejsze niskoenergetyczne i wysokosprawne urządzenia do suszenia powietrzem oraz najnowsze urządzenia do suszenia w podczerwieni. Zastosowanie tych technologii poprawia wygląd i smak Państwa produktów, redukując jednocześnie koszty związane ze zużyciem energii. Posiadając w ofercie szeroki wybór urządzeń do wypieków i produkcji słodyczy możemy doradzić w każdym aspekcie produkcji, od małych wytłaczarek dla jednej linii produkcyjnej, po wielkoskalowe linie do temperowania czekolady, oblewania czekoladą i posypywania słodyczy. Specjalizujemy się w elastycznych i modułowych systemach, które poprzez łatwą integrację z Państwa istniejącymi procesami oferują nowe możliwości dla dotychczasowych linii produkcyjnych. Dostarczamy także maszyny do gotowania i podgrzewania, takie jak prażalniki, frytownice, bojlery i szybkowary. Możemy doradzić w sprawie wysoko wyspecjalizowanych maszyn gotujących, takich jak kuchnie do żelków, gum oraz landrynek, a także szybkowary przemysłowe do sosów i konfitur. Staramy się być dla naszych klientów inspirującym partnerem do rozmów i stale wyszukujemy nowych trendów i innowacji. Ściśle współpracujemy z siecią dobranych międzynarodowych partnerów. Nasi inżynierowie przechodzą cykliczne szkolenia z technologii przetwarzania żywności. Pomagamy zakładom produkcyjnym w poprawie jakości produktów żywnościowych, a także zwiększeniu elastyczności i wydajności ich linii produkcyjnych. Chętnie dowiemy się więcej o wyzwaniach, z jakimi Państwo się mierzą, po to by skontaktować Państwa z właściwym ekspertem!