Dekorowanie | Maszyny i urządzenia | Spożywczy

Dekorowanie, polegające na dodaniu elementów wykończenia i ozdób ze składników spożywczych, stanowi w przemyśle cukierniczym i piekarskim kluczowy etap uzyskiwania produktów końcowych o wysokiej jakości. Urządzenia dekorujące korzystają z szerokiej gamy składników i nanoszą je na różne dekoracyjne sposoby, upiększając produkt przed skierowaniem go do pakowania końcowego. Niektóre urządzenia są zaprojektowane do korzystania ze składników takich jak dżemy, sosy, karmele i kremy i nakładania ich na inne produkty w formie dekoracyjnego wykończenia. W innych procesach dekorowania używane są składniki, które po uformowaniu w kształty są w odrębnym procesie nakładane na produkt końcowy.

Wieloletnie doświadczenie firmy Vekamaf w tematyce branży piekarskiej i cukierniczej sprawia, że będziemy w stanie doradzić naszym klientom przy wyborze spośród najnowszych technologii urządzeń dekoracyjnych. Nasi inżynierowie pozwalają nam dokładnie zrozumieć wyzwania związane z dekoracją Państwa produktów, a dzięki współpracy z najbardziej innowacyjnymi producentami sprzętu na świecie zawsze jesteśmy w stanie zaoferować najnowocześniejsze osiągnięcia z zakresu wysokiej wydajności i energooszczędności. Nasze produkty są przystosowane do bezproblemowej pracy po włączeniu jako część istniejących linii produkcyjnych i zapewniają szybki zwrot z inwestycji.

Czytaj dalej
Znalezione rozwiązania: 77 według Twoich kryteriów wyboru.
  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Rotacyjna suszarnia próżniowa (system CRIOX)

Rotacyjna suszarnia próżniowa (system CRIOX)

Produkty proszkowe mają tendencję do sklejania się podczas suszenia próżniowego. Jest to dodatkowy etap w...

Maszyna pakująca do woreczków typu pouch i innych opakowań

Maszyna pakująca do woreczków typu pouch i innych opakowań

Zautomatyzowane kartoniarki są dobrym rozwiązaniem dla osiągnięcia niezawodności i zwiększenia cyklu produkcyjnego w ostatnim etapie...

Kartoniarka Wrap Around

Kartoniarka Wrap Around

Firmy produkujące opakowania muszą zwracać uwagę nie tylko na ochronę produktów, ale także na kształt...

Pionowa kartoniarka do produktów mrożonych i innych

Pionowa kartoniarka do produktów mrożonych i innych

Jeśli chodzi o mrożonki, wybór wysokiej jakości opakowania ma fundamentalne znaczenie dla ochrony przed przedostawaniem...

Maszyna do pakowania kawy w kapsułkach

Maszyna do pakowania kawy w kapsułkach

W przypadku opakowań zbiorczych najpopularniejszego napoju – kawy, bardzo ważną kwestią jest możliwość obsługi różnych...

Kartoniarka pionowa do makaronu i innych produktów

Kartoniarka pionowa do makaronu i innych produktów

W przemyśle spożywczym duża liczba produktów sypkich - np. makaron, musi być pakowana w kartony...

Mały młynek do cukru klasy podstawowej

Mały młynek do cukru klasy podstawowej

Cukier puder jest głównym składnikiem wielu wyrobów piekarniczych i cukierniczych. Dla mniejszych producentów zakup gotowego...

Młynek do orzechów do produkcji na małą skalę

Młynek do orzechów do produkcji na małą skalę

Wiele procesów cukierniczych i piekarskich wymaga równomiernego zmielenia składników typu orzechy, nugat, ciasteczka, czekolada i...

Maszyna do lukrowania w mniejszej produkcji

Maszyna do lukrowania w mniejszej produkcji

Powlekanie ziaren lub orzechów lukrem jest procesem powszechnie stosowanym przy wytwarzaniu wielu produktów piekarniczych, jednakże...

Maszyna do powlekania draży w małej skali

Maszyna do powlekania draży w małej skali

Powlekane draże i drażetki, takie jak migdały Jordan Almonds lub cukierki w twardej skorupce są...

Półautomatyczna pakowarka do wielopaków

Półautomatyczna pakowarka do wielopaków

Połączenie produktów ze strumieni wytwarzanych przez odrębne pakowarki w jeden wielopak zazwyczaj w branży spożywczej...

Automatyczna pakowarka do wielopaków

Automatyczna pakowarka do wielopaków

Przygotowywanie wielopaków z Państwa produktami może być czasochłonnym procesem. Każda torebka z pakowarki wymaga sprawdzenia...

  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Nie jesteś pewien czego szukasz?        
Zadzwoń do nas i powiedz, jaki proces Cię interesuje! Każde wyzwanie produkcyjne jest inne.
Jeśli nie będziemy mogli Ci pomóc, pomożemy znaleźć partnera, który może to zrobić.

Technologie dekorowania produktów w piekarnictwie i przemyśle cukierniczym

Doradzamy w zakresie najnowszych technologii nakładania, a ponadto posiadamy w ofercie maszyny przystosowane do dekoracji z dużą prędkością i wysoką dokładnością, pracujące z użyciem trudnych w obróbce mas, takich jak dżemy, karmel i toffi, a także płynna czekolada, kremy i inne masy na bazie tłuszczu. Mogą one operować bezpośrednio na końcowym produkcie lub pracować oddzielnie, z połączeniem w późniejszym procesie.

W celu wykonywania skomplikowanych dekoracji firma Vekamaf oferuje szeroką gamę maszyn do formowania i dekorowania szablonowego. Możliwość wytwarzania skomplikowanych kształtów i kompozycji oraz szybka zmiana rodzaju dekoracji czynią maszyny tej serii idealnym wyborem do produkcji seriami lub procesów wieloprzebiegowych. Dekoratory do bezpośredniego wielodyszowego ozdabiania czekoladą o wysokiej wydajności pozwalają na szybkie dodawanie zygzaków, pętelek i innych wzorów bezpośrednio na oblewanych produktach. Na koniec jesteśmy również w stanie doradzać w zakresie sprzętu uzupełniającego, takiego jak maszyny do rozformowywania i ekstrudery.

Staramy się być dla naszych klientów inspirującym partnerem do rozmów i stale wyszukujemy nowych trendów i innowacji. Ściśle współpracujemy z siecią dobranych międzynarodowych partnerów. Nasi inżynierowie przechodzą cykliczne szkolenia z najnowszych technologii dekorowania w produkcji spożywczej. Umożliwiamy ulepszenie atrakcyjności wizualnej wyrobów wytwarzanych na liniach produkcyjnych, jednocześnie podnosząc szybkość i wydajność bez kompromisów względem jakości. Chętnie dowiemy się więcej o wyzwaniach, z jakimi Państwo się mierzą, po to by skontaktować Państwa z właściwym ekspertem!