Formowanie | Maszyny i urządzenia | Spożywczy

Maszyny i urządzenia do formowania słodyczy pobierają zmieszane składniki receptury i formują je w odpowiedni kształt, podając je do następnego etapu procesu. Składniki produktów cukierniczych można formować praktycznie w dowolnym kształcie lub rozmiarze, a dzięki nowoczesnym maszynom można szybko i łatwo dostosować i modyfikować wzorce formowania między zmianami brygad lub partii. Formowanie może odbywać się w postaci indywidualnie ukształtowanych porcji, produkcji ciągłych pasm lub tabliczek, tworzenia pigułek/tabletek lub łączenia składników w batony lub porcje o podobnym kształcie.

Firma Vekamaf dysponuje wieloletnim doświadczeniem w zakresie doradztwa dla branży cukierniczej i piekarskiej w tematyce najnowszych technologii formowania. Współpracujemy z najbardziej innowacyjnymi na świecie producentami maszyn formujących, dzięki czemu zawsze jesteśmy w stanie zaoferować rozwiązania technologiczne poprawiające wydajność, obniżające koszty i utrzymujące lub zwiększające jakość produktu. Możemy wspomóc Państwa w doborze sprzętu, który będzie bezproblemowo współpracował z Państwa istniejącą linią produkcyjną, lub też doradzić w temacie stworzenia nowych, dedykowanych linii, które pozwolą w najwyższym stopniu skorzystać z możliwości ograniczenia zużycia energii i zwiększenia wszechstronności produkcji.

Czytaj dalej
Znalezione rozwiązania: 77 według Twoich kryteriów wyboru.
  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Tabletkarka do małych i średnich partii produkcyjnych

Tabletkarka do małych i średnich partii produkcyjnych

PROTAB™ 300, to rotacyjna tabletkarka odpowiednia do prac badawczo-rozwojowych oraz produkcji małych i średnich partii....

Maszyna pakująca do woreczków typu pouch i innych opakowań

Maszyna pakująca do woreczków typu pouch i innych opakowań

Zautomatyzowane kartoniarki są dobrym rozwiązaniem dla osiągnięcia niezawodności i zwiększenia cyklu produkcyjnego w ostatnim etapie...

Kartoniarka Wrap Around

Kartoniarka Wrap Around

Firmy produkujące opakowania muszą zwracać uwagę nie tylko na ochronę produktów, ale także na kształt...

Pionowa kartoniarka do produktów mrożonych i innych

Pionowa kartoniarka do produktów mrożonych i innych

Jeśli chodzi o mrożonki, wybór wysokiej jakości opakowania ma fundamentalne znaczenie dla ochrony przed przedostawaniem...

Maszyna do pakowania kawy w kapsułkach

Maszyna do pakowania kawy w kapsułkach

W przypadku opakowań zbiorczych najpopularniejszego napoju – kawy, bardzo ważną kwestią jest możliwość obsługi różnych...

Kartoniarka pionowa do makaronu i innych produktów

Kartoniarka pionowa do makaronu i innych produktów

W przemyśle spożywczym duża liczba produktów sypkich - np. makaron, musi być pakowana w kartony...

Podstawowy stół do cięcia batonów zbożowych

Podstawowy stół do cięcia batonów zbożowych

Małoskalowa produkcja ręczna chrupkich batonów zbożowych i podobnych produktów może być czaso- i pracochłonna. Uzyskanie...

Półautomatyczna pakowarka do wielopaków

Półautomatyczna pakowarka do wielopaków

Połączenie produktów ze strumieni wytwarzanych przez odrębne pakowarki w jeden wielopak zazwyczaj w branży spożywczej...

Automatyczna pakowarka do wielopaków

Automatyczna pakowarka do wielopaków

Przygotowywanie wielopaków z Państwa produktami może być czasochłonnym procesem. Każda torebka z pakowarki wymaga sprawdzenia...

Maszyna do pakowania herbatników w technologii flow-pack

Maszyna do pakowania herbatników w technologii flow-pack

Pakowanie flow-pack w konfiguracji poziomej jest sprawdzonym rozwiązaniem pakowania herbatników i podobnych wyrobów piekarniczych. Jednakże...

Maszyna pakująca z zamknięciem X-fold do krakersów

Maszyna pakująca z zamknięciem X-fold do krakersów

Owijanie z zamknięciem X-fold jest popularną metodą pakowania krakersów, ciasteczek i podobnych produktów piekarniczych. Tradycyjne...

Maszyna pakująca do czekoladowych figurek dla produkcji w mniejszej skali

Maszyna pakująca do czekoladowych figurek dla produkcji w mniejszej skali

Figurki czekoladowe są popularnym produktem, który uzyskuje dobrą sprzedaż pod warunkiem nieskazitelnego wyglądu. Dla mniejszych...

  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Nie jesteś pewien czego szukasz?        
Zadzwoń do nas i powiedz, jaki proces Cię interesuje! Każde wyzwanie produkcyjne jest inne.
Jeśli nie będziemy mogli Ci pomóc, pomożemy znaleźć partnera, który może to zrobić.

Technologia formowania wyrobów cukierniczych i spożywczych

Firma Vekamaf dysponuje szeregiem najnowocześniejszych maszyn do nakładania czekolady, które można dobrać do każdego środowiska produkcyjnego. Należą do niego urządzenia od elastycznych depozytorów o małej wydajności przeznaczonych do produkcji partiami z funkcją szybkiej zmiany parametrów do depozytorów o wysokiej wydajności do pracy w cyklu ciągłym, które oferują wyższą energooszczędność i maksymalną niezawodność.Oferujemy także maszyny do nakładania pozwalające wytwarzać szeroką gamę nadziewanych i litych wyrobów czekoladowych, w tym najwyższej jakości delikatnych produktów wytwarzanych małymi partiami.

Wszystkie maszyny są zaprojektowane w sposób umożliwiający ich szybkie i łatwe czyszczenie w celu utrzymania standardów higieny i skrócenia czasu przestojów na rutynowe czyszczenie lub zmianę produktu. W celu wytwarzania batonów i tabliczek z wielu składników możemy zaoferować pełną gamę urządzeń do formowania pasm, które dzięki możliwości pracy z od 1 do 3 pasm mieszanek składników mogą realizować najbardziej skomplikowane receptury. Nasz asortyment wysokowydajnych maszyn do cięcia pasm i tabliczek pozwoli zwiększyć wydajność formowania batonów, pasków i innych kształtów produktów końcowych. Staramy się być dla naszych klientów inspirującym partnerem do rozmów i stale wyszukujemy nowych trendów i innowacji.

Ściśle współpracujemy z siecią dobranych międzynarodowych partnerów. Nasi inżynierowie przechodzą cykliczne szkolenia z najnowszych technologii formowania dla branży spożywczej. Pomagamy w poprawie efektywności i wszechstronności linii produkcyjnych wyrobów cukierniczych z jednoczesnym zachowaniem lub podniesieniem jakości gotowego produktu i obniżeniem kosztów zużycia energii. Chętnie dowiemy się więcej o wyzwaniach, z jakimi Państwo się mierzą, po to by skontaktować Państwa z właściwym ekspertem!