Mielenie | Maszyny i urządzenia | Spożywczy

Mieleniem nazywamy operacje redukcji wielkości cząstek w przetwórstwie żywności, takie jak kruszenie, mielenie, granulowanie, ścieranie i krojenie w kostkę. Głównymi czynnikami określającymi optymalny wybór odpowiedniego sprzętu są: rodzaj produktu, pożądany rozkład wielkości cząstek i wydajność produkcji. W firmie Vekamaf oferujemy łatwy dostęp do szerokiej gamy rozwiązań zdolnych sprostać Państwa wymaganiom odnośnie mielenia żywności. Do rozwiązań tych należą urządzenia do mielenia czekolady i kawy, przemysłowe młyny spożywcze do produkcji mąki z pszenicy i innych ziaren, urządzenia mielące do proszków i past, krajalniki, ścieraczki i granulatory.

Czytaj dalej
Znalezione rozwiązania: 34 według Twoich kryteriów wyboru.
  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Tunel do mrożenia IQF

Tunel do mrożenia IQF

Tunele bazujące na zasadzie zamrażania produktów w stanie fluidalnym wprowadziły już wiele lat temu nową...

Zamrażarka kontaktowa

Zamrażarka kontaktowa

Urządzenia do mrożenia pracujące w sposób tradycyjny to zwykle  dużych rozmiarów tunele lub spirale, w...

Zamrażarka uderzeniowa (impingement)

Zamrażarka uderzeniowa (impingement)

Podstawowym problemem w procesie zamrażania są zmiany jakościowe wynikające z dehydratacji, działania dużych kryształów na...

Tester szczelności do szerokiego zakresu opakowań

Tester szczelności do szerokiego zakresu opakowań

Jednym z produktów podatnych na utlenianie są orzechy, które zawierają kwasy tłuszczowe nienasycone. Producent orzechów...

Zamrażarka spiralna Easy Freeze

Zamrażarka spiralna Easy Freeze

Mrożenie wielkotonażowe wymaga zwykle zaangażowania urządzeń znacznych rozmiarów zajmujących dużą powierzchnię produkcyjną. Wymóg wysokiej wydajności...

Rotacyjna suszarnia próżniowa (system CRIOX)

Rotacyjna suszarnia próżniowa (system CRIOX)

Produkty proszkowe mają tendencję do sklejania się podczas suszenia próżniowego. Jest to dodatkowy etap w...

Tester szczelności puszek z karmą dla zwierząt i innymi produktami         

Tester szczelności puszek z karmą dla zwierząt i innymi produktami  

Każdy producent puszkowanej karmy dla zwierząt wie, że jego produkt musi być chroniony przed rozwojem...

Maszyna do inspekcji kapsli

Maszyna do inspekcji kapsli

Kapslowanie jest bardzo ważnym etapem dla zapewnienia jakości i świeżości produktów w przemyśle napojów. Czasem...

Urządzenie do kontroli poziomu napełnienia napojów na linii produkcyjnej

Urządzenie do kontroli poziomu napełnienia napojów na linii produkcyjnej

Urządzenie kontrolne umożliwia wykrycie końcowego poziomu napełnienia w pojemniku, nawet w przypadku obecności piany. Pozwala...

Maszyna do inspekcji napojów gazowanych

Maszyna do inspekcji napojów gazowanych

Aby zapewnić bezpieczeństwo produktu, wielu producentów napojów inwestuje w system kontroli wykrywania nieszczelności i pomiaru...

Maszyna do inspekcji napojów w puszkach

Maszyna do inspekcji napojów w puszkach

Nieprawidłowo napełnione pojemniki na napoje mogą przynieść szkodę marce producenta lub spowodować spory prawne związane...

Maszyna do inspekcji zgrzewu tacek

Maszyna do inspekcji zgrzewu tacek

Etap pakowania w linii produkcyjnej jest bardzo ważny ze względu na ochronę artykułów przed zanieczyszczeniami...

  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Nie jesteś pewien czego szukasz?        
Zadzwoń do nas i powiedz, jaki proces Cię interesuje! Każde wyzwanie produkcyjne jest inne.
Jeśli nie będziemy mogli Ci pomóc, pomożemy znaleźć partnera, który może to zrobić.

Technologie mielenia do czekolady, kawy i innych produktów spożywczych

Czy szukasz właściwego sprzętu mielącego dla swojego procesu produkcji spożywczej? Oferujemy zróżnicowany asortyment dostosowanych do Państwa wymagań wyspecjalizowanych urządzeń do mielenia. Wśród maszyn dla przemysłu czekoladowego znajdują się linie do mielenia miazgi kakaowej, dwuwalcowy wstępny rozdrabniacz do czekolady, rozdrabniacze trzy- i pięciowalcowe, rozdrabniacze schładzane i mieszalniki do mas czekoladowych. Oferowane są także poziome i pionowe młyny kulowe do rozdrabniania czekolady oraz młyny przesiewające do ziaren kakaowych.

W naszej ofercie znajdziecie także Państwo kompletne linie do produkcji ciągłej i periodycznej produktów czekoladowych typu bean-to-bar („od ziarna do batonu”) o wydajnościach od skali laboratoryjnej do 200 kg. Zachęcamy do zapoznania się z naszymi urządzeniami do przetwarzania kawy, takimi jak młyny i młynki do ziaren kawy dla przemysłu lub pracowni, młyny walcowe, młotkowe i kamienne do ziaren kawy i moździerze do ubijania kawy.

Nasz wybór wyspecjalizowanych maszyn do mielenia obejmuje korundowy młyn tarczowy do mielenia na mokro i mielenia lepkich produktów spożywczych, ultra-drobno mielące młyny palcowe do produktów wilgotnych, oleistych i tłustych, drobno mielący młyn do rozdrabniania substancji miękkich, młyny koloidalne do wytworzenia emulsji drobnoziarnistych, młyny strumieniowe lub z klasyfikacją pneumatyczną do ultra-drobnego mielenia oraz młyny młotkowe do rozdrabniania i kruszenia. Prezentujemy sprzęt do mielenia produktów spożywczych, takich jak cukier, zioła i przyprawy.

Mieszalniki i ugniatarki do receptur na bazie cukru, urządzenia do ścierania orzechów oraz maszyny do cięcia w kostkę, a także tarki do sera. W ofercie znajdziecie Państwo także maszyny do krojenia warzyw i rozdzielania mrożonek. Naszym celem jest udzielanie naszym klientom najlepszych w dziedzinie porad dotyczących technologii mielenia w branży spożywczej. Nasi inżynierowie pomagają zakładom przetwarzającym żywność udoskonalić higienę i jakość produktu końcowego oraz ulepszyć niezawodność linii produkcyjnych. Ściśle współpracujemy z siecią wybranych międzynarodowych partnerów, co gwarantuje, że nasi inżynierowie są na bieżąco z najnowszymi technologiami rozdrabniania poprzez mielenie. Zaprezentowane na tych stronach pozycje to tylko wybrane spośród oferowanych przez naszych partnerów urządzenia mielące do przetwarzania żywności. W celu uzyskania dalszych informacji lub pomocy prosimy o kontakt z nami.