Mielenie | Maszyny i urządzenia | Spożywczy

Mieleniem nazywamy operacje redukcji wielkości cząstek w przetwórstwie żywności, takie jak kruszenie, mielenie, granulowanie, ścieranie i krojenie w kostkę. Głównymi czynnikami określającymi optymalny wybór odpowiedniego sprzętu są: rodzaj produktu, pożądany rozkład wielkości cząstek i wydajność produkcji. W firmie Vekamaf oferujemy łatwy dostęp do szerokiej gamy rozwiązań zdolnych sprostać Państwa wymaganiom odnośnie mielenia żywności. Do rozwiązań tych należą urządzenia do mielenia czekolady i kawy, przemysłowe młyny spożywcze do produkcji mąki z pszenicy i innych ziaren, urządzenia mielące do proszków i past, krajalniki, ścieraczki i granulatory.

Czytaj dalej
Znalezione rozwiązania: 53 według Twoich kryteriów wyboru.
  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Przemysłowa suszarnia liofilizacyjna Easy Freeze Dryer

Przemysłowa suszarnia liofilizacyjna Easy Freeze Dryer

Suszarnie sublimacyjne umożliwiają uzyskanie nieporównywalnie niższej zawartości końcowej wody w produkcie i wyższej jego jakość....

Suszarnia RF wykorzystująca fale radiowe

Suszarnia RF wykorzystująca fale radiowe

Suszenie termiczne, przy pomocy medium zewnętrznego jest często procesem długotrwałym, gdyż jest hamowane poprzez opór...

Przemysłowa suszarnia taśmowa do owoców i warzyw

Przemysłowa suszarnia taśmowa do owoców i warzyw

Suszenie jest procesem energochłonnym. Wygodny, efektywny i dający wyrównaną jakość proces ciągły wiąże się z...

Przemysłowa suszarnia tunelowa dla sektora spożywczego

Przemysłowa suszarnia tunelowa dla sektora spożywczego

Suszone produkty spożywcze ze względu na swoją naturalność i trwałość znajdują uznanie na rynku. Niektóre...

Rotacyjna suszarnia próżniowa (system CRIOX)

Rotacyjna suszarnia próżniowa (system CRIOX)

Produkty proszkowe mają tendencję do sklejania się podczas suszenia próżniowego. Jest to dodatkowy etap w...

Planetarna suszarnia próżniowa

Planetarna suszarnia próżniowa

Konwencjonalne suszarnie próżniowe z mieszadłami koncentrycznymi są nieefektywne i mogą powodować znaczne naprężenia mechaniczne i...

Łopatkowa suszarnia próżniowa

Łopatkowa suszarnia próżniowa

Suszarnie próżniowe z mieszadłem mogą być trudne do czyszczenia, co sprawia, że nie nadają się...

Suszarnia półkowa (tacowa)

Suszarnia półkowa (tacowa)

Suszenie próżniowe są stosowane do usuwania wilgoci z delikatnych materiałów. Suszenie małych partii w laboratorium...

Próżniowa suszarnia tacowa (półkowa) z systemem CIP

Próżniowa suszarnia tacowa (półkowa) z systemem CIP

Szafkowe suszarnie tacowe mogą być problematyczne w czyszczeniu, co utrudnia ich użytkowanie w przypadku zastosowania...

Maszyna do powlekania i suszenia nasion

Maszyna do powlekania i suszenia nasion

Powlekanie nasion polega na pokrywaniu ich zewnętrznej strony płynami, substancjami biologicznymi, chemicznymi i roztworami w...

Mały młynek do cukru klasy podstawowej

Mały młynek do cukru klasy podstawowej

Cukier puder jest głównym składnikiem wielu wyrobów piekarniczych i cukierniczych. Dla mniejszych producentów zakup gotowego...

Zautomatyzowany system suszenia sublimacyjnego

Zautomatyzowany system suszenia sublimacyjnego

Suszenie sublimacyjne jest procesem kosztownym i sprawiającym trudności. Podczas pracy z produktami nutraceutycznymi wymagane jest...

  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Nie jesteś pewien czego szukasz?        
Zadzwoń do nas i powiedz, jaki proces Cię interesuje! Każde wyzwanie produkcyjne jest inne.
Jeśli nie będziemy mogli Ci pomóc, pomożemy znaleźć partnera, który może to zrobić.

Technologie mielenia do czekolady, kawy i innych produktów spożywczych

Czy szukasz właściwego sprzętu mielącego dla swojego procesu produkcji spożywczej? Oferujemy zróżnicowany asortyment dostosowanych do Państwa wymagań wyspecjalizowanych urządzeń do mielenia. Wśród maszyn dla przemysłu czekoladowego znajdują się linie do mielenia miazgi kakaowej, dwuwalcowy wstępny rozdrabniacz do czekolady, rozdrabniacze trzy- i pięciowalcowe, rozdrabniacze schładzane i mieszalniki do mas czekoladowych. Oferowane są także poziome i pionowe młyny kulowe do rozdrabniania czekolady oraz młyny przesiewające do ziaren kakaowych.

W naszej ofercie znajdziecie także Państwo kompletne linie do produkcji ciągłej i periodycznej produktów czekoladowych typu bean-to-bar („od ziarna do batonu”) o wydajnościach od skali laboratoryjnej do 200 kg. Zachęcamy do zapoznania się z naszymi urządzeniami do przetwarzania kawy, takimi jak młyny i młynki do ziaren kawy dla przemysłu lub pracowni, młyny walcowe, młotkowe i kamienne do ziaren kawy i moździerze do ubijania kawy.

Nasz wybór wyspecjalizowanych maszyn do mielenia obejmuje korundowy młyn tarczowy do mielenia na mokro i mielenia lepkich produktów spożywczych, ultra-drobno mielące młyny palcowe do produktów wilgotnych, oleistych i tłustych, drobno mielący młyn do rozdrabniania substancji miękkich, młyny koloidalne do wytworzenia emulsji drobnoziarnistych, młyny strumieniowe lub z klasyfikacją pneumatyczną do ultra-drobnego mielenia oraz młyny młotkowe do rozdrabniania i kruszenia. Prezentujemy sprzęt do mielenia produktów spożywczych, takich jak cukier, zioła i przyprawy.

Mieszalniki i ugniatarki do receptur na bazie cukru, urządzenia do ścierania orzechów oraz maszyny do cięcia w kostkę, a także tarki do sera. W ofercie znajdziecie Państwo także maszyny do krojenia warzyw i rozdzielania mrożonek. Naszym celem jest udzielanie naszym klientom najlepszych w dziedzinie porad dotyczących technologii mielenia w branży spożywczej. Nasi inżynierowie pomagają zakładom przetwarzającym żywność udoskonalić higienę i jakość produktu końcowego oraz ulepszyć niezawodność linii produkcyjnych. Ściśle współpracujemy z siecią wybranych międzynarodowych partnerów, co gwarantuje, że nasi inżynierowie są na bieżąco z najnowszymi technologiami rozdrabniania poprzez mielenie. Zaprezentowane na tych stronach pozycje to tylko wybrane spośród oferowanych przez naszych partnerów urządzenia mielące do przetwarzania żywności. W celu uzyskania dalszych informacji lub pomocy prosimy o kontakt z nami.