Oblewanie | Maszyny i urządzenia | Spożywczy

Oblewarki to urządzenia przeznaczone do oblewania słodyczy lub wypieków ciekłą masą - najczęściej czekoladą. Masa stygnie, tworząc warstwę otaczającą produkt spożywczy. Jest to metoda produkcji masowej pozwalająca na odtworzenie stosowanej tradycyjnie metody maczania. W zależności od rodzaju i receptury produktu urządzenia do oblewania mogą być używane w celu oblewania produktu z każdej strony, w tym od spodu, lub tylko do oblewania od wierzchu lub po bokach.

Firma Vekamaf dysponuje wieloletnim doświadczeniem w doradzaniu branży czekoladowej, cukierniczej i piekarskiej w zakresie najnowszych osiągnięć technologii i urządzeń do oblewania produktów spożywczych. Współpracujemy z najbardziej innowacyjnymi dostawcami i producentami sprzętu na świecie, dzięki czemu ułatwiamy naszym klientom w dostępie do najnowszych technologii. Upewniamy się, że jesteśmy w stanie zrozumieć potrzebę produkcyjną naszego klienta, a następnie przygotowujemy pakiet zaleceń, który pozwoli bezproblemowo włączyć udoskonalone rozwiązania technologiczne w istniejącą linię produkcyjną. Możemy także pomóc Państwu w zaprojektowaniu całkowicie nowej linii, która pozwoli Wam wykorzystać najnowsze osiągnięcia w obszarach wydajności i energooszczędności w procesie oblewania.

Czytaj dalej
Znalezione rozwiązania: 26 według Twoich kryteriów wyboru.
  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Mały młynek do cukru klasy podstawowej

Mały młynek do cukru klasy podstawowej

Cukier puder jest głównym składnikiem wielu wyrobów piekarniczych i cukierniczych. Dla mniejszych producentów zakup gotowego...

Maszyna do lukrowania w mniejszej produkcji

Maszyna do lukrowania w mniejszej produkcji

Powlekanie ziaren lub orzechów lukrem jest procesem powszechnie stosowanym przy wytwarzaniu wielu produktów piekarniczych, jednakże...

Maszyna do powlekania draży w małej skali

Maszyna do powlekania draży w małej skali

Powlekane draże i drażetki, takie jak migdały Jordan Almonds lub cukierki w twardej skorupce są...

Maszyna pakująca do czekoladowych figurek dla produkcji w mniejszej skali

Maszyna pakująca do czekoladowych figurek dla produkcji w mniejszej skali

Figurki czekoladowe są popularnym produktem, który uzyskuje dobrą sprzedaż pod warunkiem nieskazitelnego wyglądu. Dla mniejszych...

Zautomatyzowana maszyna pakująca do czekoladowych figurek

Zautomatyzowana maszyna pakująca do czekoladowych figurek

Figurki z czekolady są dla producentów słodyczy kluczowym rynkiem, pozwalającym na wprowadzenie wielu produktów sezonowych...

Maszyna do obtaczania trufli czekoladowych

Maszyna do obtaczania trufli czekoladowych

Do automatycznego oblewania okrągłych trufli. Zacznij zwiększać produkcję, nie rezygnując z wysokiej jakości Maszyna do...

Dostawiany moduł oblewarki do automatycznej maszyny temperującej

Dostawiany moduł oblewarki do automatycznej maszyny temperującej

Może być stosowany w branży cukierniczej do powlekania czekoladą orzechów, lodów, toffi, herbatników i ciastek....

Wielodyszowa dekoratorka do czekolady

Wielodyszowa dekoratorka do czekolady

Wykonywanie zygzaków, fal lub pętli na oblewanych produktach. Dekorowanie czekoladek oblewanych DC JAZZ firmy Hacos...

Urządzenie do wyjmowania z form czekoladek o płaskiej podstawie

Urządzenie do wyjmowania z form czekoladek o płaskiej podstawie

Rozformowanie w produkcji czekolad jest zazwyczaj wąskim gardłem. To ograniczenie można łatwo usunąć, stosując odrębną...

Kompaktowa oblewarka

Kompaktowa oblewarka

Opłacalna oblewarka do średniej wydajności produkcji. Rozpocznij wytwarzanie produktów oblewanych czekoladą na średnią skalę Do...

Napędzany serwomechanizmami depozytor do czekolady

Napędzany serwomechanizmami depozytor do czekolady

Zautomatyzowany depozytor, który może odlewać masę do form lub dekorować powierzchnie ciekłą czekoladą dzięki nowoczesnej...

Depozytor one-shot o ruchu w dwóch płaszczyznach (2D)

Depozytor one-shot o ruchu w dwóch płaszczyznach (2D)

Technologia one-shot opiera się na zsynchronizowanym wtryskiwaniu do formy nadzienia i otoczki, a stosowane urządzenie...

  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Nie jesteś pewien czego szukasz?        
Zadzwoń do nas i powiedz, jaki proces Cię interesuje! Każde wyzwanie produkcyjne jest inne.
Jeśli nie będziemy mogli Ci pomóc, pomożemy znaleźć partnera, który może to zrobić.

Technologia pozwalająca sprostać wszystkim wyzwaniom oblewania w branży spożywczej

Pracujący w firmie Vekamaf inżynierowie mają duże doświadczenie w zakresie technologii oblewania i powlekania. Oferujemy Państwu dostęp do oblewarek do czekolady pracujących w cyklu ciągłym. Urządzenia te są dostępne w wersjach dopasowanych do każdej skali produkcji, od największych linii wielkotonażowych po małoskalową produkcję niszowych wyrobów wysokiej jakości.

W przypadku linii pilotażowych lub przy mniejszych wymaganiach produkcyjnych możemy zaoferować gamę dwufunkcyjnych maszyn do temperowania i oblewania. Oferują one doskonałą wydajność i charakteryzują się niskim poziomem strat przy niskim poziomie produkcji. W przypadku oblewania masami specjalnymi i nieczekoladowymi możemy doradzić sprzęt do powlekania masami o wysokiej lepkości, takimi jak karmele, lub urządzenia do specjalnych zastosowań, takie jak oblewanie powłokami produktów mrożonych lub schładzanych typu lody lub ciasta. Możemy również dostarczać wysokiej jakości maszyny do oblewania masą truflową i innymi półproduktami cukierniczymi ze znaczną poprawą wydajności w produkcji wsadowej.

Staramy się być dla naszych klientów inspirującym partnerem do rozmów i stale wyszukujemy nowych trendów i innowacji. Ściśle współpracujemy z siecią dobranych międzynarodowych partnerów. Nasi inżynierowie przechodzą cykliczne szkolenia z najnowszych technologii oblewania w produkcji spożywczej. Pomagamy w poprawie wydajności procesów oblewania na liniach produkcyjnych, jednocześnie gwarantując zachowanie lub podwyższenie jakości gotowego produktu. Chętnie dowiemy się więcej o wyzwaniach, z jakimi Państwo się mierzą, po to by skontaktować Państwa z właściwym ekspertem!