Oblewarki to urządzenia przeznaczone do oblewania słodyczy lub wypieków ciekłą masą - najczęściej czekoladą. Masa stygnie, tworząc warstwę otaczającą produkt spożywczy. Jest to metoda produkcji masowej pozwalająca na odtworzenie stosowanej tradycyjnie metody maczania. W zależności od rodzaju i receptury produktu urządzenia do oblewania mogą być używane w celu oblewania produktu z każdej strony, w tym od spodu, lub tylko do oblewania od wierzchu lub po bokach.
Firma Vekamaf dysponuje wieloletnim doświadczeniem w doradzaniu branży czekoladowej, cukierniczej i piekarskiej w zakresie najnowszych osiągnięć technologii i urządzeń do oblewania produktów spożywczych. Współpracujemy z najbardziej innowacyjnymi dostawcami i producentami sprzętu na świecie, dzięki czemu ułatwiamy naszym klientom w dostępie do najnowszych technologii. Upewniamy się, że jesteśmy w stanie zrozumieć potrzebę produkcyjną naszego klienta, a następnie przygotowujemy pakiet zaleceń, który pozwoli bezproblemowo włączyć udoskonalone rozwiązania technologiczne w istniejącą linię produkcyjną. Możemy także pomóc Państwu w zaprojektowaniu całkowicie nowej linii, która pozwoli Wam wykorzystać najnowsze osiągnięcia w obszarach wydajności i energooszczędności w procesie oblewania.
Czytaj dalejProducenci, którzy posiadają oddzielne stacje napełniania i zamykania, mogą doświadczyć niższej wydajności z powodu wydłużonego...
W wielu procesach w branży spożywczej, chemicznej i kosmetycznej wymagane jest szybkie, dokładne i niezawodne...
Przy większej produkcji spożywczej, niespożywczej i kosmetycznej, gdzie wymagana jest dokładność i szybkość napełniania, konieczne...
Napełnianie i kapslowanie butelek i pojemników w branży spożywczej, chemicznej i kosmetycznej z użyciem odrębnych...
Do indywidualnego zamykania butelek o pojemności do 30 litrów w produkcji na mniejszą skalę wymagana...
Do napełniania spożywczych i nieżywnościowych produktów ciekłych o wysokiej skłonności do pienienia lub wysokiej lepkości...
Do realizacji zamykania butelek o pojemności do 2,5 dm3 w niezależnym etapie wymagana jest solidna...
Dla uzyskania właściwej barwy, smaku i struktury gotowego wyrobu, krem i inne nadzienia muszą być...
Powlekanie ziaren lub orzechów lukrem jest procesem powszechnie stosowanym przy wytwarzaniu wielu produktów piekarniczych, jednakże...
Powlekane draże i drażetki, takie jak migdały Jordan Almonds lub cukierki w twardej skorupce są...
Do automatycznego oblewania okrągłych trufli. Zacznij zwiększać produkcję, nie rezygnując z wysokiej jakości Maszyna do...
Może być stosowany w branży cukierniczej do powlekania czekoladą orzechów, lodów, toffi, herbatników i ciastek....
Pracujący w firmie Vekamaf inżynierowie mają duże doświadczenie w zakresie technologii oblewania i powlekania. Oferujemy Państwu dostęp do oblewarek do czekolady pracujących w cyklu ciągłym. Urządzenia te są dostępne w wersjach dopasowanych do każdej skali produkcji, od największych linii wielkotonażowych po małoskalową produkcję niszowych wyrobów wysokiej jakości.
W przypadku linii pilotażowych lub przy mniejszych wymaganiach produkcyjnych możemy zaoferować gamę dwufunkcyjnych maszyn do temperowania i oblewania. Oferują one doskonałą wydajność i charakteryzują się niskim poziomem strat przy niskim poziomie produkcji. W przypadku oblewania masami specjalnymi i nieczekoladowymi możemy doradzić sprzęt do powlekania masami o wysokiej lepkości, takimi jak karmele, lub urządzenia do specjalnych zastosowań, takie jak oblewanie powłokami produktów mrożonych lub schładzanych typu lody lub ciasta. Możemy również dostarczać wysokiej jakości maszyny do oblewania masą truflową i innymi półproduktami cukierniczymi ze znaczną poprawą wydajności w produkcji wsadowej.
Staramy się być dla naszych klientów inspirującym partnerem do rozmów i stale wyszukujemy nowych trendów i innowacji. Ściśle współpracujemy z siecią dobranych międzynarodowych partnerów. Nasi inżynierowie przechodzą cykliczne szkolenia z najnowszych technologii oblewania w produkcji spożywczej. Pomagamy w poprawie wydajności procesów oblewania na liniach produkcyjnych, jednocześnie gwarantując zachowanie lub podwyższenie jakości gotowego produktu. Chętnie dowiemy się więcej o wyzwaniach, z jakimi Państwo się mierzą, po to by skontaktować Państwa z właściwym ekspertem!