Oblewanie | Maszyny i urządzenia | Spożywczy

Oblewarki to urządzenia przeznaczone do oblewania słodyczy lub wypieków ciekłą masą - najczęściej czekoladą. Masa stygnie, tworząc warstwę otaczającą produkt spożywczy. Jest to metoda produkcji masowej pozwalająca na odtworzenie stosowanej tradycyjnie metody maczania. W zależności od rodzaju i receptury produktu urządzenia do oblewania mogą być używane w celu oblewania produktu z każdej strony, w tym od spodu, lub tylko do oblewania od wierzchu lub po bokach.

Firma Vekamaf dysponuje wieloletnim doświadczeniem w doradzaniu branży czekoladowej, cukierniczej i piekarskiej w zakresie najnowszych osiągnięć technologii i urządzeń do oblewania produktów spożywczych. Współpracujemy z najbardziej innowacyjnymi dostawcami i producentami sprzętu na świecie, dzięki czemu ułatwiamy naszym klientom w dostępie do najnowszych technologii. Upewniamy się, że jesteśmy w stanie zrozumieć potrzebę produkcyjną naszego klienta, a następnie przygotowujemy pakiet zaleceń, który pozwoli bezproblemowo włączyć udoskonalone rozwiązania technologiczne w istniejącą linię produkcyjną. Możemy także pomóc Państwu w zaprojektowaniu całkowicie nowej linii, która pozwoli Wam wykorzystać najnowsze osiągnięcia w obszarach wydajności i energooszczędności w procesie oblewania.

Czytaj dalej
Znalezione rozwiązania: 36 według Twoich kryteriów wyboru.
  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Maszyna do łuskania nasion

Maszyna do łuskania nasion

Dostarczanie wysokiej jakości nasion jest bardzo istotne, ponieważ w znacznym stopniu przyczynia się do sukcesu...

Maszyna do młócenia nasion

Maszyna do młócenia nasion

Po wyodrębnieniu nasion z materiału roślinnego należy jeszcze wykonać różne czynności czyszczące, aby uzyskać w...

Magnetyczny separator nasion

Magnetyczny separator nasion

Bardzo trudno jest oddzielić nasiona z pęknięciami lub wgłębieniami od nasion nieuszkodzonych. Można to zrobić...

Oczyszczanie ścieków metodą DAF

Oczyszczanie ścieków metodą DAF

Branża spożywcza i napojów wymaga całkowitego usunięcia zawiesiny ogólnej (TSS), materii organicznej w formie biochemicznego...

Oczyszczanie ścieków metodą EGSB

Oczyszczanie ścieków metodą EGSB

Jeżeli szukasz kompaktowego i trwałego rozwiązania do usuwania zanieczyszczeń organicznych ze swoich ścieków przemysłowych i...

Aerobowe oczyszczanie ścieków metodą SBR

Aerobowe oczyszczanie ścieków metodą SBR

W branży o ściśle uregulowanych parametrach odprowadzanych ścieków praktycznie niemożliwe jest zaprojektowanie oczyszczania przebiegającego w...

Anaerobowe oczyszczanie ścieków metodą UASB

Anaerobowe oczyszczanie ścieków metodą UASB

Do usuwania związków organicznych ze ścieków najlepszym rozwiązaniem jest metoda UASB z zawieszonym osadem i...

Biologiczny skruber do usuwania siarkowodoru

Biologiczny skruber do usuwania siarkowodoru

Surowy biogaz powstający przy fermentacji (na przykład w procesie beztlenowym) składa się w około 60%...

Skruber do usuwania siarkowodoru z biogazu

Skruber do usuwania siarkowodoru z biogazu

Surowy biogaz powstający przy fermentacji (na przykład w procesie beztlenowym) składa się w około 60%...

System anaerobowego przetwarzania odpadów na energię

System anaerobowego przetwarzania odpadów na energię

Branża spożywcza generuje olbrzymie ilości odpadów. Powstają one zarówno w zakładach produkcyjnych i centrach dystrybucyjnych,...

Maszyna do lukrowania w mniejszej produkcji

Maszyna do lukrowania w mniejszej produkcji

Powlekanie ziaren lub orzechów lukrem jest procesem powszechnie stosowanym przy wytwarzaniu wielu produktów piekarniczych, jednakże...

Maszyna do powlekania draży w małej skali

Maszyna do powlekania draży w małej skali

Powlekane draże i drażetki, takie jak migdały Jordan Almonds lub cukierki w twardej skorupce są...

  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Nie jesteś pewien czego szukasz?        
Zadzwoń do nas i powiedz, jaki proces Cię interesuje! Każde wyzwanie produkcyjne jest inne.
Jeśli nie będziemy mogli Ci pomóc, pomożemy znaleźć partnera, który może to zrobić.

Technologia pozwalająca sprostać wszystkim wyzwaniom oblewania w branży spożywczej

Pracujący w firmie Vekamaf inżynierowie mają duże doświadczenie w zakresie technologii oblewania i powlekania. Oferujemy Państwu dostęp do oblewarek do czekolady pracujących w cyklu ciągłym. Urządzenia te są dostępne w wersjach dopasowanych do każdej skali produkcji, od największych linii wielkotonażowych po małoskalową produkcję niszowych wyrobów wysokiej jakości.

W przypadku linii pilotażowych lub przy mniejszych wymaganiach produkcyjnych możemy zaoferować gamę dwufunkcyjnych maszyn do temperowania i oblewania. Oferują one doskonałą wydajność i charakteryzują się niskim poziomem strat przy niskim poziomie produkcji. W przypadku oblewania masami specjalnymi i nieczekoladowymi możemy doradzić sprzęt do powlekania masami o wysokiej lepkości, takimi jak karmele, lub urządzenia do specjalnych zastosowań, takie jak oblewanie powłokami produktów mrożonych lub schładzanych typu lody lub ciasta. Możemy również dostarczać wysokiej jakości maszyny do oblewania masą truflową i innymi półproduktami cukierniczymi ze znaczną poprawą wydajności w produkcji wsadowej.

Staramy się być dla naszych klientów inspirującym partnerem do rozmów i stale wyszukujemy nowych trendów i innowacji. Ściśle współpracujemy z siecią dobranych międzynarodowych partnerów. Nasi inżynierowie przechodzą cykliczne szkolenia z najnowszych technologii oblewania w produkcji spożywczej. Pomagamy w poprawie wydajności procesów oblewania na liniach produkcyjnych, jednocześnie gwarantując zachowanie lub podwyższenie jakości gotowego produktu. Chętnie dowiemy się więcej o wyzwaniach, z jakimi Państwo się mierzą, po to by skontaktować Państwa z właściwym ekspertem!