Oblewanie | Maszyny i urządzenia | Spożywczy

Oblewarki to urządzenia przeznaczone do oblewania słodyczy lub wypieków ciekłą masą - najczęściej czekoladą. Masa stygnie, tworząc warstwę otaczającą produkt spożywczy. Jest to metoda produkcji masowej pozwalająca na odtworzenie stosowanej tradycyjnie metody maczania. W zależności od rodzaju i receptury produktu urządzenia do oblewania mogą być używane w celu oblewania produktu z każdej strony, w tym od spodu, lub tylko do oblewania od wierzchu lub po bokach.

Firma Vekamaf dysponuje wieloletnim doświadczeniem w doradzaniu branży czekoladowej, cukierniczej i piekarskiej w zakresie najnowszych osiągnięć technologii i urządzeń do oblewania produktów spożywczych. Współpracujemy z najbardziej innowacyjnymi dostawcami i producentami sprzętu na świecie, dzięki czemu ułatwiamy naszym klientom w dostępie do najnowszych technologii. Upewniamy się, że jesteśmy w stanie zrozumieć potrzebę produkcyjną naszego klienta, a następnie przygotowujemy pakiet zaleceń, który pozwoli bezproblemowo włączyć udoskonalone rozwiązania technologiczne w istniejącą linię produkcyjną. Możemy także pomóc Państwu w zaprojektowaniu całkowicie nowej linii, która pozwoli Wam wykorzystać najnowsze osiągnięcia w obszarach wydajności i energooszczędności w procesie oblewania.

Czytaj dalej
Znalezione rozwiązania: 57 według Twoich kryteriów wyboru.
  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Przemysłowa suszarnia liofilizacyjna Easy Freeze Dryer

Przemysłowa suszarnia liofilizacyjna Easy Freeze Dryer

Suszarnie sublimacyjne umożliwiają uzyskanie nieporównywalnie niższej zawartości końcowej wody w produkcie i wyższej jego jakość....

Suszarnia RF wykorzystująca fale radiowe

Suszarnia RF wykorzystująca fale radiowe

Suszenie termiczne, przy pomocy medium zewnętrznego jest często procesem długotrwałym, gdyż jest hamowane poprzez opór...

Przemysłowa suszarnia taśmowa do owoców i warzyw

Przemysłowa suszarnia taśmowa do owoców i warzyw

Suszenie jest procesem energochłonnym. Wygodny, efektywny i dający wyrównaną jakość proces ciągły wiąże się z...

Przemysłowa suszarnia tunelowa dla sektora spożywczego

Przemysłowa suszarnia tunelowa dla sektora spożywczego

Suszone produkty spożywcze ze względu na swoją naturalność i trwałość znajdują uznanie na rynku. Niektóre...

Rotacyjna suszarnia próżniowa (system CRIOX)

Rotacyjna suszarnia próżniowa (system CRIOX)

Produkty proszkowe mają tendencję do sklejania się podczas suszenia próżniowego. Jest to dodatkowy etap w...

Planetarna suszarnia próżniowa

Planetarna suszarnia próżniowa

Konwencjonalne suszarnie próżniowe z mieszadłami koncentrycznymi są nieefektywne i mogą powodować znaczne naprężenia mechaniczne i...

Łopatkowa suszarnia próżniowa

Łopatkowa suszarnia próżniowa

Suszarnie próżniowe z mieszadłem mogą być trudne do czyszczenia, co sprawia, że nie nadają się...

Suszarnia półkowa (tacowa)

Suszarnia półkowa (tacowa)

Suszenie próżniowe są stosowane do usuwania wilgoci z delikatnych materiałów. Suszenie małych partii w laboratorium...

Próżniowa suszarnia tacowa (półkowa) z systemem CIP

Próżniowa suszarnia tacowa (półkowa) z systemem CIP

Szafkowe suszarnie tacowe mogą być problematyczne w czyszczeniu, co utrudnia ich użytkowanie w przypadku zastosowania...

Maszyna do powlekania i suszenia nasion

Maszyna do powlekania i suszenia nasion

Powlekanie nasion polega na pokrywaniu ich zewnętrznej strony płynami, substancjami biologicznymi, chemicznymi i roztworami w...

Zautomatyzowany system suszenia sublimacyjnego

Zautomatyzowany system suszenia sublimacyjnego

Suszenie sublimacyjne jest procesem kosztownym i sprawiającym trudności. Podczas pracy z produktami nutraceutycznymi wymagane jest...

Przemysłowa suszarka sublimacyjna do żywności

Przemysłowa suszarka sublimacyjna do żywności

Produkty nutraceutyczne i suplementy diety często wykazują wysoką wrażliwość i trzeba je chronić przed czynnikami...

  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Nie jesteś pewien czego szukasz?        
Zadzwoń do nas i powiedz, jaki proces Cię interesuje! Każde wyzwanie produkcyjne jest inne.
Jeśli nie będziemy mogli Ci pomóc, pomożemy znaleźć partnera, który może to zrobić.

Technologia pozwalająca sprostać wszystkim wyzwaniom oblewania w branży spożywczej

Pracujący w firmie Vekamaf inżynierowie mają duże doświadczenie w zakresie technologii oblewania i powlekania. Oferujemy Państwu dostęp do oblewarek do czekolady pracujących w cyklu ciągłym. Urządzenia te są dostępne w wersjach dopasowanych do każdej skali produkcji, od największych linii wielkotonażowych po małoskalową produkcję niszowych wyrobów wysokiej jakości.

W przypadku linii pilotażowych lub przy mniejszych wymaganiach produkcyjnych możemy zaoferować gamę dwufunkcyjnych maszyn do temperowania i oblewania. Oferują one doskonałą wydajność i charakteryzują się niskim poziomem strat przy niskim poziomie produkcji. W przypadku oblewania masami specjalnymi i nieczekoladowymi możemy doradzić sprzęt do powlekania masami o wysokiej lepkości, takimi jak karmele, lub urządzenia do specjalnych zastosowań, takie jak oblewanie powłokami produktów mrożonych lub schładzanych typu lody lub ciasta. Możemy również dostarczać wysokiej jakości maszyny do oblewania masą truflową i innymi półproduktami cukierniczymi ze znaczną poprawą wydajności w produkcji wsadowej.

Staramy się być dla naszych klientów inspirującym partnerem do rozmów i stale wyszukujemy nowych trendów i innowacji. Ściśle współpracujemy z siecią dobranych międzynarodowych partnerów. Nasi inżynierowie przechodzą cykliczne szkolenia z najnowszych technologii oblewania w produkcji spożywczej. Pomagamy w poprawie wydajności procesów oblewania na liniach produkcyjnych, jednocześnie gwarantując zachowanie lub podwyższenie jakości gotowego produktu. Chętnie dowiemy się więcej o wyzwaniach, z jakimi Państwo się mierzą, po to by skontaktować Państwa z właściwym ekspertem!