Wiele procesów produkcji żywności zakłada uzyskanie produktu końcowego na drodze podgrzewania lub gotowania surowych składników. Obróbka cieplna może być także stosowana w celu wytworzenia nowej masy składników, gotowej do kolejnego etapu procesu produkcji spożywczej. Ogrzewanie można zrealizować za pomocą specjalnych kotłów zaprojektowanych pod kątem konkretnych produktów, lub przy użyciu sprzętu do produkcji spożywczej ogólnego przeznaczenia, takich jak kociołki do sosów, kuchenki do sous vide oraz szybkowary przeznaczone do pracy z dużymi ilościami składników.
Zatrudniani w firmie Vekamaf inżynierowie dysponują dużym doświadczeniem w produkcji przemysłowego sprzętu do podgrzewania składników w produkcji spożywczej. Współpracujemy tylko z najlepszymi producentami przemysłowych kotłów i urządzeń grzewczych, dzięki czemu zawsze oferujemy najnowsze technologie. Dzięki ścisłej współpracy z naszymi klientami jesteśmy w stanie dokładnie zrozumieć ich potrzeby w zakresie ogrzewania produktów. To pozwala nam dostarczyć sprzęt, który może bezproblemowo zintegrować się z istniejącymi liniami i procesami produkcyjnymi, dając przy tym obniżone koszty i lepszą jakość.
Czytaj dalejPROTAB™ 300, to rotacyjna tabletkarka odpowiednia do prac badawczo-rozwojowych oraz produkcji małych i średnich partii....
Tradycyjnie do podgrzewania ścieków używano kotłów i wymienników ciepła. Biogaz jest naturalnym produktem ubocznym procesów...
Małoskalowa produkcja ręczna chrupkich batonów zbożowych i podobnych produktów może być czaso- i pracochłonna. Uzyskanie...
Maszyna do formowania ciasta na pizzę musi być w stanie przygotowywać ciasto w kształcie i...
Paluszki chlebowe są w restauracjach popularną zakąską lub przystawką podawaną z szynką prosciutto albo z...
Rogale francuskie stanowią popularną linię produktów komercyjnych piekarni i mają zagwarantowaną wysoką sprzedaż. Automatyczna formowarka...
Bułeczki, jako pyszne przekąski i dodatki do dań, są podstawowym produktem komercyjnych piekarni. Maszyna do...
Na rynku dostępnych jest wiele przemysłowych wałkownic, z czego wiele z nich ma konstrukcję dedykowaną...
Ciasta do chlebów specjalnych wymagają wałkowania ciasta na warstwy o różnej grubości, które będą następnie...
Przemysłowe wałkownice do ciasta służą do formowania z surowego ciasta arkuszy o wymaganej w recepturze...
Automatyczne maszyny do formowania chleba powinny umożliwiać uformowanie różnych rodzajów ciasta w gamę wyrobów takich...
Oferuje zamykanie podwójnych form „książkowych” stosowanych w produkcji jajek, kulek, muszelek i innych figurek trójwymiarowych....
Vekamaf oferuje doradztwo w zakresie wyboru specjalistycznych urządzeń podgrzewających do realizacji konkretnych procesów produkcyjnych. Dla przykładu dla producentów z branży cukierniczej możemy zaoferować ciągłe i periodyczne kotły do produkcji landrynek, twardych karmelów, gum i żelków. Do gotowania przemysłowego na dużą skalę oferujemy szeroką gamę dużych kociołków do przygotowywania składników do produkcji lub na potrzeby branży gastronomicznej. Wśród dostępnych opcji znajdują się systemy przechylania w celu łatwego rozładunku i z wbudowanym chłodzeniem w celu umożliwienia doskonałej kontroli jakości, a także automatyczne systemy mieszające.
Nasza oferta dla zastosowań specjalistycznych obejmuje również różne technologie ogrzewania i gotowania, w tym szybkowary dla produkcji w większej skali gwarantujące szybkie czasy gotowania przy zmniejszonych kosztach energii oraz kociołki do sous video dla delikatnego gotowania z uzyskaniem wyższej jakości produktu końcowego. Staramy się być dla naszych klientów inspirującym partnerem do rozmów i stale wyszukujemy nowych trendów i innowacji. Ściśle współpracujemy z siecią dobranych międzynarodowych partnerów. Nasi inżynierowie przechodzą cykliczne szkolenia z najnowszych technologii ogrzewania i gotowania dla produkcji spożywczej. Pomagamy producentom udoskonalić jakość i smak stosowanych przez nich składników i produktów gotowanych, jednocześnie umożliwiając redukcję kosztów energii i podwyższenie wydajności. Chętnie dowiemy się więcej o wyzwaniach, z jakimi Państwo się mierzą, po to by skontaktować Państwa z właściwym ekspertem!