Ogrzewanie | Maszyny i urządzenia | Spożywczy

Wiele procesów produkcji żywności zakłada uzyskanie produktu końcowego na drodze podgrzewania lub gotowania surowych składników. Obróbka cieplna może być także stosowana w celu wytworzenia nowej masy składników, gotowej do kolejnego etapu procesu produkcji spożywczej. Ogrzewanie można zrealizować za pomocą specjalnych kotłów zaprojektowanych pod kątem konkretnych produktów, lub przy użyciu sprzętu do produkcji spożywczej ogólnego przeznaczenia, takich jak kociołki do sosów, kuchenki do sous vide oraz szybkowary przeznaczone do pracy z dużymi ilościami składników.

Zatrudniani w firmie Vekamaf inżynierowie dysponują dużym doświadczeniem w produkcji przemysłowego sprzętu do podgrzewania składników w produkcji spożywczej. Współpracujemy tylko z najlepszymi producentami przemysłowych kotłów i urządzeń grzewczych, dzięki czemu zawsze oferujemy najnowsze technologie. Dzięki ścisłej współpracy z naszymi klientami jesteśmy w stanie dokładnie zrozumieć ich potrzeby w zakresie ogrzewania produktów. To pozwala nam dostarczyć sprzęt, który może bezproblemowo zintegrować się z istniejącymi liniami i procesami produkcyjnymi, dając przy tym obniżone koszty i lepszą jakość.

Czytaj dalej
Znalezione rozwiązania: 22 według Twoich kryteriów wyboru.
  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Zbiorniki ze stali nierdzewnej, pojemniki do przechowywania i transportu

Zbiorniki ze stali nierdzewnej, pojemniki do przechowywania i transportu

Zbiorniki Adelpi o pojemności od 20 do 240 l z wysokiej jakości materiałów (stal nierdzewna...

Autoklaw do sterylizacji w puszkach

Autoklaw do sterylizacji w puszkach

Autoklaw do sterylizacji jest kluczowym urządzeniem w liniach produkcyjnych konserw. Przeprowadza on sterylizację, która zapewnia...

System grzewczy na biogaz

System grzewczy na biogaz

Tradycyjnie do podgrzewania ścieków używano kotłów i wymienników ciepła. Biogaz jest naturalnym produktem ubocznym procesów...

Autoklaw dla torebek doypack

Autoklaw dla torebek doypack

Opakowania stojące doypack i inne podobne produkty w torebkach są bardzo popularną metodą pakowania produktów...

Autoklaw do żywności w puszkach

Autoklaw do żywności w puszkach

Zamykanie i gotowanie produktów w puszkach, torebkach lub innych opakowaniach stanowi bardzo popularną metodę zachowania...

Sterylizator parowy do żywności w torebkach

Sterylizator parowy do żywności w torebkach

Torebki i pojemniki tworzywowe z warstwą aluminium stają się preferowanym opakowaniem dla wielu gotowych produktów...

Wszechstronny pasteryzator do żywności w opakowaniach

Wszechstronny pasteryzator do żywności w opakowaniach

Autoklawy do sterylizacji i gotowania produktów spożywczych są filarem wielu instalacji produkcyjnych. Tradycyjnie są one...

Głowica do nakładania plomb gwarancyjnych w konfiguracji liniowej

Głowica do nakładania plomb gwarancyjnych w konfiguracji liniowej

Włączenie urządzeń do nakładania plomb do istniejących linii produkcyjnej wymaga dodatkowego sprzętu, miejsca i wydatków....

Maszyna do nakładania pierścieni gwarancyjnych na zakrętki

Maszyna do nakładania pierścieni gwarancyjnych na zakrętki

Niezawodność, jednostajna jakość nakłania i czas zmiany produktu to główne czynniki sukcesu w procesie nakładania...

Automatyczna owijarka ze stołem obrotowym

Automatyczna owijarka ze stołem obrotowym

Oferowane owijarki folią stretch to jedne z najbardziej uniwersalnych, automatycznych owijarek ze stołem obrotowym w...

Maszyna do składania pudeł

Maszyna do składania pudeł

W celu pokonania typowych problemów związanych z wahaniami produkcji oraz optymalizacji linii pakującej potrzebny jest...

Maszyna do sklejania pudeł

Maszyna do sklejania pudeł

Automatyczne sklejanie pudeł tekturowych może przyspieszyć proces produkcyjny. Pudła mogą być sklejane taśmą, lub w...

  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Nie jesteś pewien czego szukasz?        
Zadzwoń do nas i powiedz, jaki proces Cię interesuje! Każde wyzwanie produkcyjne jest inne.
Jeśli nie będziemy mogli Ci pomóc, pomożemy znaleźć partnera, który może to zrobić.

Technologia ogrzewania w produkcji żywności

Vekamaf oferuje doradztwo w zakresie wyboru specjalistycznych urządzeń podgrzewających do realizacji konkretnych procesów produkcyjnych. Dla przykładu dla producentów z branży cukierniczej możemy zaoferować ciągłe i periodyczne kotły do produkcji landrynek, twardych karmelów, gum i żelków. Do gotowania przemysłowego na dużą skalę oferujemy szeroką gamę dużych kociołków do przygotowywania składników do produkcji lub na potrzeby branży gastronomicznej. Wśród dostępnych opcji znajdują się systemy przechylania w celu łatwego rozładunku i z wbudowanym chłodzeniem w celu umożliwienia doskonałej kontroli jakości, a także automatyczne systemy mieszające.

Nasza oferta dla zastosowań specjalistycznych obejmuje również różne technologie ogrzewania i gotowania, w tym szybkowary dla produkcji w większej skali gwarantujące szybkie czasy gotowania przy zmniejszonych kosztach energii oraz kociołki do sous video dla delikatnego gotowania z uzyskaniem wyższej jakości produktu końcowego. Staramy się być dla naszych klientów inspirującym partnerem do rozmów i stale wyszukujemy nowych trendów i innowacji. Ściśle współpracujemy z siecią dobranych międzynarodowych partnerów. Nasi inżynierowie przechodzą cykliczne szkolenia z najnowszych technologii ogrzewania i gotowania dla produkcji spożywczej. Pomagamy producentom udoskonalić jakość i smak stosowanych przez nich składników i produktów gotowanych, jednocześnie umożliwiając redukcję kosztów energii i podwyższenie wydajności. Chętnie dowiemy się więcej o wyzwaniach, z jakimi Państwo się mierzą, po to by skontaktować Państwa z właściwym ekspertem!