Ogrzewanie | Maszyny i urządzenia | Spożywczy

Wiele procesów produkcji żywności zakłada uzyskanie produktu końcowego na drodze podgrzewania lub gotowania surowych składników. Obróbka cieplna może być także stosowana w celu wytworzenia nowej masy składników, gotowej do kolejnego etapu procesu produkcji spożywczej. Ogrzewanie można zrealizować za pomocą specjalnych kotłów zaprojektowanych pod kątem konkretnych produktów, lub przy użyciu sprzętu do produkcji spożywczej ogólnego przeznaczenia, takich jak kociołki do sosów, kuchenki do sous vide oraz szybkowary przeznaczone do pracy z dużymi ilościami składników.

Zatrudniani w firmie Vekamaf inżynierowie dysponują dużym doświadczeniem w produkcji przemysłowego sprzętu do podgrzewania składników w produkcji spożywczej. Współpracujemy tylko z najlepszymi producentami przemysłowych kotłów i urządzeń grzewczych, dzięki czemu zawsze oferujemy najnowsze technologie. Dzięki ścisłej współpracy z naszymi klientami jesteśmy w stanie dokładnie zrozumieć ich potrzeby w zakresie ogrzewania produktów. To pozwala nam dostarczyć sprzęt, który może bezproblemowo zintegrować się z istniejącymi liniami i procesami produkcyjnymi, dając przy tym obniżone koszty i lepszą jakość.

Czytaj dalej
Znalezione rozwiązania: 23 według Twoich kryteriów wyboru.
  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Maszyna do polerowania nasion roślin uprawnych i warzyw

Maszyna do polerowania nasion roślin uprawnych i warzyw

Jednym ze sposobów na poprawę zdolności kiełkowania nasion roślin uprawnych i warzywnych jest etap procesu...

Laboratoryjna maszyna do szczotkowania (czyszczenia) nasion

Laboratoryjna maszyna do szczotkowania (czyszczenia) nasion

Stacje hodowlane pracują nad poprawą zdolności wysiewu nasion, ale brak właściwego procesu czyszczenia może mieć...

Autoklaw do sterylizacji w puszkach

Autoklaw do sterylizacji w puszkach

Autoklaw do sterylizacji jest kluczowym urządzeniem w liniach produkcyjnych konserw. Przeprowadza on sterylizację, która zapewnia...

Magnetyczny separator nasion

Magnetyczny separator nasion

Bardzo trudno jest oddzielić nasiona z pęknięciami lub wgłębieniami od nasion nieuszkodzonych. Można to zrobić...

Maszyna do czyszczenia nasion

Maszyna do czyszczenia nasion

Jakość nasion i ziaren zaczyna się pogarszać po ich zebraniu. Dlatego tak ważne jest, aby...

Oczyszczanie ścieków metodą DAF

Oczyszczanie ścieków metodą DAF

Branża spożywcza i napojów wymaga całkowitego usunięcia zawiesiny ogólnej (TSS), materii organicznej w formie biochemicznego...

Oczyszczanie ścieków metodą EGSB

Oczyszczanie ścieków metodą EGSB

Jeżeli szukasz kompaktowego i trwałego rozwiązania do usuwania zanieczyszczeń organicznych ze swoich ścieków przemysłowych i...

Aerobowe oczyszczanie ścieków metodą SBR

Aerobowe oczyszczanie ścieków metodą SBR

W branży o ściśle uregulowanych parametrach odprowadzanych ścieków praktycznie niemożliwe jest zaprojektowanie oczyszczania przebiegającego w...

System grzewczy na biogaz

System grzewczy na biogaz

Tradycyjnie do podgrzewania ścieków używano kotłów i wymienników ciepła. Biogaz jest naturalnym produktem ubocznym procesów...

Anaerobowe oczyszczanie ścieków metodą UASB

Anaerobowe oczyszczanie ścieków metodą UASB

Do usuwania związków organicznych ze ścieków najlepszym rozwiązaniem jest metoda UASB z zawieszonym osadem i...

Biologiczny skruber do usuwania siarkowodoru

Biologiczny skruber do usuwania siarkowodoru

Surowy biogaz powstający przy fermentacji (na przykład w procesie beztlenowym) składa się w około 60%...

Skruber do usuwania siarkowodoru z biogazu

Skruber do usuwania siarkowodoru z biogazu

Surowy biogaz powstający przy fermentacji (na przykład w procesie beztlenowym) składa się w około 60%...

  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Nie jesteś pewien czego szukasz?        
Zadzwoń do nas i powiedz, jaki proces Cię interesuje! Każde wyzwanie produkcyjne jest inne.
Jeśli nie będziemy mogli Ci pomóc, pomożemy znaleźć partnera, który może to zrobić.

Technologia ogrzewania w produkcji żywności

Vekamaf oferuje doradztwo w zakresie wyboru specjalistycznych urządzeń podgrzewających do realizacji konkretnych procesów produkcyjnych. Dla przykładu dla producentów z branży cukierniczej możemy zaoferować ciągłe i periodyczne kotły do produkcji landrynek, twardych karmelów, gum i żelków. Do gotowania przemysłowego na dużą skalę oferujemy szeroką gamę dużych kociołków do przygotowywania składników do produkcji lub na potrzeby branży gastronomicznej. Wśród dostępnych opcji znajdują się systemy przechylania w celu łatwego rozładunku i z wbudowanym chłodzeniem w celu umożliwienia doskonałej kontroli jakości, a także automatyczne systemy mieszające.

Nasza oferta dla zastosowań specjalistycznych obejmuje również różne technologie ogrzewania i gotowania, w tym szybkowary dla produkcji w większej skali gwarantujące szybkie czasy gotowania przy zmniejszonych kosztach energii oraz kociołki do sous video dla delikatnego gotowania z uzyskaniem wyższej jakości produktu końcowego. Staramy się być dla naszych klientów inspirującym partnerem do rozmów i stale wyszukujemy nowych trendów i innowacji. Ściśle współpracujemy z siecią dobranych międzynarodowych partnerów. Nasi inżynierowie przechodzą cykliczne szkolenia z najnowszych technologii ogrzewania i gotowania dla produkcji spożywczej. Pomagamy producentom udoskonalić jakość i smak stosowanych przez nich składników i produktów gotowanych, jednocześnie umożliwiając redukcję kosztów energii i podwyższenie wydajności. Chętnie dowiemy się więcej o wyzwaniach, z jakimi Państwo się mierzą, po to by skontaktować Państwa z właściwym ekspertem!