Ogrzewanie | Maszyny i urządzenia | Spożywczy

Wiele procesów produkcji żywności zakłada uzyskanie produktu końcowego na drodze podgrzewania lub gotowania surowych składników. Obróbka cieplna może być także stosowana w celu wytworzenia nowej masy składników, gotowej do kolejnego etapu procesu produkcji spożywczej. Ogrzewanie można zrealizować za pomocą specjalnych kotłów zaprojektowanych pod kątem konkretnych produktów, lub przy użyciu sprzętu do produkcji spożywczej ogólnego przeznaczenia, takich jak kociołki do sosów, kuchenki do sous vide oraz szybkowary przeznaczone do pracy z dużymi ilościami składników.

Zatrudniani w firmie Vekamaf inżynierowie dysponują dużym doświadczeniem w produkcji przemysłowego sprzętu do podgrzewania składników w produkcji spożywczej. Współpracujemy tylko z najlepszymi producentami przemysłowych kotłów i urządzeń grzewczych, dzięki czemu zawsze oferujemy najnowsze technologie. Dzięki ścisłej współpracy z naszymi klientami jesteśmy w stanie dokładnie zrozumieć ich potrzeby w zakresie ogrzewania produktów. To pozwala nam dostarczyć sprzęt, który może bezproblemowo zintegrować się z istniejącymi liniami i procesami produkcyjnymi, dając przy tym obniżone koszty i lepszą jakość.

Czytaj dalej
Znalezione rozwiązania: 2 według Twoich kryteriów wyboru.
  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
System grzewczy na biogaz

System grzewczy na biogaz

Tradycyjnie do podgrzewania ścieków używano kotłów i wymienników ciepła. Biogaz jest naturalnym produktem ubocznym procesów...

Maszyna do składania tacek

Maszyna do składania tacek

Tacki z tektury falistej występują w wielu formach i wielkościach.  Proces składania tacek można zautomatyzować,...

  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Nie jesteś pewien czego szukasz?        
Zadzwoń do nas i powiedz, jaki proces Cię interesuje! Każde wyzwanie produkcyjne jest inne.
Jeśli nie będziemy mogli Ci pomóc, pomożemy znaleźć partnera, który może to zrobić.

Technologia ogrzewania w produkcji żywności

Vekamaf oferuje doradztwo w zakresie wyboru specjalistycznych urządzeń podgrzewających do realizacji konkretnych procesów produkcyjnych. Dla przykładu dla producentów z branży cukierniczej możemy zaoferować ciągłe i periodyczne kotły do produkcji landrynek, twardych karmelów, gum i żelków. Do gotowania przemysłowego na dużą skalę oferujemy szeroką gamę dużych kociołków do przygotowywania składników do produkcji lub na potrzeby branży gastronomicznej. Wśród dostępnych opcji znajdują się systemy przechylania w celu łatwego rozładunku i z wbudowanym chłodzeniem w celu umożliwienia doskonałej kontroli jakości, a także automatyczne systemy mieszające.

Nasza oferta dla zastosowań specjalistycznych obejmuje również różne technologie ogrzewania i gotowania, w tym szybkowary dla produkcji w większej skali gwarantujące szybkie czasy gotowania przy zmniejszonych kosztach energii oraz kociołki do sous video dla delikatnego gotowania z uzyskaniem wyższej jakości produktu końcowego. Staramy się być dla naszych klientów inspirującym partnerem do rozmów i stale wyszukujemy nowych trendów i innowacji. Ściśle współpracujemy z siecią dobranych międzynarodowych partnerów. Nasi inżynierowie przechodzą cykliczne szkolenia z najnowszych technologii ogrzewania i gotowania dla produkcji spożywczej. Pomagamy producentom udoskonalić jakość i smak stosowanych przez nich składników i produktów gotowanych, jednocześnie umożliwiając redukcję kosztów energii i podwyższenie wydajności. Chętnie dowiemy się więcej o wyzwaniach, z jakimi Państwo się mierzą, po to by skontaktować Państwa z właściwym ekspertem!