Temperowanie | Maszyny i urządzenia | Spożywczy

Temperowanie to kluczowy etap procesu produkcji czekolady o wysokiej jakości. Temperowanie polega na dokładnym kontrolowaniu temperatury czekolady i ma na celu zapobieżenie rozdzielaniu się lub nierównomiernej krystalizacji tłuszczu kakaowego. Bez prawidłowego zatemperowania końcowy produkt czekoladowy może doznać wad w formie matowego wykończenia, woskowej faktury powierzchni lub nieprzyjemnego wrażenia w ustach. Nowoczesna technologia pozwala na całkowicie bezstopniowe i niczym nieograniczone sterowanie procesem temperowania, pozwalając na realizację coraz bardziej złożonych receptur. Odpowiednio zatemperowana czekolada pozwoli uzyskać wyroby o luksusowej, gładkiej i połyskującej powierzchni, doskonale łamiące się i dające jedwabisty smak w ustach.

Firma Vekamaf od wielu lat współpracuje z jednymi z największych światowych marek w branży czekolady, cukiernictwa i pieczenia, a także dysponuje doświadczeniem z najnowszymi technologiami temperowania czekolady.Nawiązujemy współpracę tylko z najlepszymi dostawcami w branży, dzięki czemu wprowadzamy na rynek pionierskie maszyny gwarantujące uzyskanie wysokiej jakości przy niższym zużyciu energii. Dzięki ścisłej współpracy z naszymi klientami jesteśmy w stanie zrozumieć ich wymagania w zakresie temperowania czekolady i możemy dostarczyć rozwiązania, które dadzą się bezproblemowo włączyć w istniejące systemy produkcyjne i pozwolą podnieść jakość i elastyczność produktu.

Czytaj dalej
Znalezione rozwiązania: 24 według Twoich kryteriów wyboru.
  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Maszyna do lukrowania w mniejszej produkcji

Maszyna do lukrowania w mniejszej produkcji

Powlekanie ziaren lub orzechów lukrem jest procesem powszechnie stosowanym przy wytwarzaniu wielu produktów piekarniczych, jednakże...

Mobilny odwracacz palet

Mobilny odwracacz palet

Obrócenie zpaletyzowanego ładunku może być wydajniejszym sposobem na wymianę palety niż konwencjonalne uniesienie i przytrzymanie....

Stacjonarny zmieniacz palet z jednokierunkowym przesuwem

Stacjonarny zmieniacz palet z jednokierunkowym przesuwem

W razie potrzeby przeniesienia ładunku z jednej palety na inną bez przechylania lub odwracania jednokierunkowy...

Bezprzechyłowy zmieniacz palet

Bezprzechyłowy zmieniacz palet

Stabilne unoszenie ładunku w celu wymiany europalet lub palet przemysłowych. Wymiana całkowicie załadowanych palet bez...

Zmieniacz palet w konfiguracji V

Zmieniacz palet w konfiguracji V

Jeżeli wymagane jest solidne i wytrzymałe rozwiązanie do wymiany palet, właściwym wyborem może okazać się...

Podłogowy zmieniacz palet

Podłogowy zmieniacz palet

Prezentowany zmieniacz palet będzie doskonałym zakupem do realizacji przenoszenia towarów z palet drewnianych na tworzywowe...

Zmieniacz palet

Zmieniacz palet

Stacjonarny zmieniacz palet służy do odwracania ładunków i zmiany produktów na paletach oraz wyjmowania i...

Mobilny zmieniacz palet bez przekręcania

Mobilny zmieniacz palet bez przekręcania

Jeżeli szukacie Państwo sposobu na wymianę palety bez przekręcania ładunku, a jedynie przez boczne przytrzymywanie...

Wszechstronny mobilny odwracacz palet

Wszechstronny mobilny odwracacz palet

Prezentujemy uniwersalny mobilny odwracacz palet pozwalający zrealizować typowe funkcje wszystkich mobilnych urządzeń dla przemysłu farmaceutycznego....

Mobilny odwracacz palet do wysoko ułożonych ładunków

Mobilny odwracacz palet do wysoko ułożonych ładunków

Jest to zmieniacz palet działający na zasadzie unoszenia i odwracania ładunków, który ponadto można wyposażyć...

Automatyczna ciągła maszyna temperująca

Automatyczna ciągła maszyna temperująca

Oferująca szerokie możliwości i łatwa w obsłudze zautomatyzowana temperówka przeznaczona dla rzemieślniczych wytwórni produktów z...

Szarżowa maszyna do temperowania czekolady i nadzień

Szarżowa maszyna do temperowania czekolady i nadzień

Jest to idealna maszyna do temperowania nadzień na bazie czekolady oraz czekolad smakowych Zacznij temperować...

  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Nie jesteś pewien czego szukasz?        
Zadzwoń do nas i powiedz, jaki proces Cię interesuje! Każde wyzwanie produkcyjne jest inne.
Jeśli nie będziemy mogli Ci pomóc, pomożemy znaleźć partnera, który może to zrobić.

Technologia mogąca spełnić wszelkie wymagania w zakresie temperowania

Dla dużych środowisk produkcyjnych możemy dostarczyć rozwiązania do temperowania w skali laboratoryjnej, dzięki którym możliwe stanie się komponowanie nowych receptur produktowych, dających się następnie przeskalować do pełnej produkcji. Gama dostępnych u nas mierników wytemperowania i rozwiązań do temperowania na małą skalę może zwiększyć efektywność Państwa procesów opracowywania nowych produktów. Jesteśmy w stanie zaoferować urządzenia do temperowania czekolady dostosowane do każdej skali produkcji, od małych linii marek „butikowych” po ciągłe linie produkcyjne o najwyższym zapotrzebowaniu. Posiadamy dwufunkcyjne systemy temperowania/oblewania do produkcji na małą skalę, a także pełne linie do temperowania, przechowywania i dostarczania czekolady dla produkcji o dużej wydajności. Obecnie nacisk kładzie się przede wszystkim na obniżenie kosztów energii w celu zmniejszenia wydatków i spełnienia wymogów wynikających z ustaw i przepisów ochrony środowiska.

Firma Vekamaf dysponuje doświadczeniem w zakresie najnowszych technologii umożliwiających uzyskanie najwyższej jakości temperowania przy znacznie niższych kosztach energii. Dla przykładu nasze rozwiązanie do temperowania SuperNova Energy może obniżyć koszty energii nawet o 80%. Staramy się być dla naszych klientów inspirującym partnerem do rozmów i stale wyszukujemy nowych trendów i innowacji. Ściśle współpracujemy z siecią dobranych międzynarodowych partnerów. Nasi inżynierowie przechodzą cykliczne szkolenia z najnowszych technologii temperowania czekolady. Dzięki współpracy z nami możliwe będzie podniesienie wydajności procesów temperowania z jednoczesnym zachowaniem lub podniesieniem jakości czekolady. Chętnie dowiemy się więcej o wyzwaniach, z jakimi Państwo się mierzą, po to by skontaktować Państwa z właściwym ekspertem!