W środowiskach produkcji spożywczej bardzo ważny jest sposób rozwiązania kwestii odbioru i odprowadzania nadmiarowych lub odpadowych gazów. Oprócz zapewnienia systemów do filtrowania i innych sposobów usuwania toksyn, dymu, cząstek stałych lub zapachów ze strumienia gazów emitowanych z linii produkcyjnych ważne jest również monitorowanie i w razie potrzeby modyfikowanie środowiska gazowego w niektórych obszarach produkcji, na przykład poprzez zmniejszenie lub podwyższenie wilgotności w produktach lub w systemach produkcyjnych. W firmie Vekamaf pracują mający wiele lat doświadczenia w branży spożywczej inżynierowie zajmujący się doradzaniu klientom w wyborze najnowszych technologii do obróbki gazów wylotowych i poziomów wilgoci. Współpracujemy z wieloma najbardziej innowacyjnymi dostawcami na rynku, dzięki czemu możemy dostarczyć naszym klientom najlepsze rozwiązania dla ich specyficznych potrzeb produkcyjnych. Jesteśmy w stanie przeanalizować wymagania klienta i udzielić zaleceń w zakresie wyboru rozwiązań dających się bezproblemowo włączyć w istniejące środowisko produkcyjne, a jednocześnie oferujących najnowsze technologie produkcyjne.
Czytaj dalejTradycyjnie do podgrzewania ścieków używano kotłów i wymienników ciepła. Biogaz jest naturalnym produktem ubocznym procesów...
Surowy biogaz powstający przy fermentacji (na przykład w procesie beztlenowym) składa się w około 60%...
Surowy biogaz powstający przy fermentacji (na przykład w procesie beztlenowym) składa się w około 60%...
Skutecznie i szczelnie zamknięte opakowanie chroni produkt przed uszkodzeniem mechanicznym, wyschnięciem i pogorszeniem jakości. Zagwarantowanie,...
Wilgotne warunki w otoczeniu, takie jak w klimacie tropikalnym stanowią wyzwanie dla osuszania ze względu...
Obszary uszkodzone przez rozlanie wody w celu zmniejszenia rozmiaru strat i przygotowania do odnowienia wymagają...
Nie w każdej sytuacji możliwe jest odprowadzenie wilgotnego powietrza z osuszacza obsługującego zamkniętą instalację. W...
Małe, zawilgocone obszary mogą przy osuszaniu sprawiać trudności, jeżeli w powietrzu panuje wilgoć. Tak zdarza...
Zamknięte szczelnie pomieszczenia mogą być trudne do osuszenia za pomocą urządzeń o konwencjonalnej budowie. Wilgotne...
Małe wilgotne przestrzenie stosowane do procesów technologicznych lub składowania towerów często wymagają nieskomplikowanego rozwiązania do...
Obiekty, w których wykorzystuje się dużą ilość wody mogą stwarzać wysokie zawilgocenie powietrza. Wysoka wilgotność...
Osuszanie obiektów produkcyjnych i technologicznych o średniej kubaturze ze względu na pracochłonność wykonania i konserwacji...
Zakres naszej wiedzy specjalistycznej obejmuje wszystkie aspekty obróbki i oczyszczania gazów emitowanych z produkcji. Jesteśmy w stanie doradzić Państwu przy wyborze najnowszych technologii dopalania wysokotemperaturowych gazów wylotowych z procesów takich jak pieczenie lub prażenie, a także w zakresie systemów filtracyjnych. U producentów żywności o wysokiej zawartości wilgoci mogą występować trudności z kontrolowaniem wilgotności. Nasza gama osuszaczy może szybko i skutecznie usunąć wilgoć z powietrza dla poprawy jakości produktu i ochrony urządzeń przed korozją. Służymy poradą w zakresie osuszaczy powietrza o każdej wielkości - od małych urządzeń przenośnych do pełnoskalowych instalacji przemysłowych. Staramy się być dla naszych klientów inspirującym partnerem do rozmów i stale wyszukujemy nowych trendów i innowacji. Ściśle współpracujemy z siecią dobranych międzynarodowych partnerów. Nasi inżynierowie przechodzą cykliczne szkolenia z technologii oczyszczania gazów wylotowych oraz osuszania powietrza dla branży spożywczej. Pomagamy zakładom produkcyjnym w poprawie jakości ich środowiska produkcyjnego oraz w spełnieniu, a także przekroczeniu wymagań w zakresie dopuszczalnych poziomów emisji do atmosfery. Chętnie dowiemy się więcej o wyzwaniach, z jakimi Państwo się mierzą, po to by skontaktować Państwa z właściwym ekspertem!