W każdym niemal procesie produkcji spożywczej, wymagającym posługiwania się w łańcuchu surowców substancjami w stanie ciekłym lub gdy produkt końcowy jest ciekły, ważne jest takie dobranie urządzeń, aby oferowały one niezawodność i wszechstronność, a jednocześnie pozwalały przenosić substancje ciekłe z właściwą skutecznością.
Nasza oferta obejmuje maszyny do załadunku i przechowywania płynów, pompy, rurociągi, zawory i zbiorniki do transportu na linii produkcyjnej, urządzenia do filtracji, mieszania i rozdzielania emulsji i zawiesin oraz wielu innych procesów. Oferujemy również szeroką gamę rozwiązań do butelkowania, puszkowania i innych rodzajów opakowań, a także do kontroli produktów końcowych pod kątem bezpieczeństwa i jakości. Nasi mający wiele lat doświadczenia w branży spożywczej inżynierowie zajmujący się doradzaniu klientom w wyborze najnowszych maszyn do transportu i przetwarzania będących składnikami wyjściowymi oraz produktami końcowymi substancji w formie ciekłej.
Współpracujemy z wieloma najbardziej innowacyjnymi dostawcami na rynku, dzięki czemu możemy dostarczyć naszym klientom najlepsze rozwiązania dla specyficznych potrzeb z zakresu przetwarzania i przemieszczania surowców i substancji płynnych. Jesteśmy w stanie przeanalizować wymagania klienta i udzielić zaleceń w zakresie wyboru rozwiązań dających się bezproblemowo włączyć w istniejące środowisko produkcyjne, a jednocześnie oferujących najnowsze technologie produkcyjne.
Czytaj dalejPROTAB™ 300, to rotacyjna tabletkarka odpowiednia do prac badawczo-rozwojowych oraz produkcji małych i średnich partii....
Kapsułkarki z serii AF, to doskonałe rozwiązanie przy produkcji na mniejszą oraz większą skalę. W...
Mieszadło dedykowane do kontenerów IBC. Idealne do mieszania dużych ilości cieczy z cieczą, oleju z...
Tunele bazujące na zasadzie zamrażania produktów w stanie fluidalnym wprowadziły już wiele lat temu nową...
Urządzenia do mrożenia pracujące w sposób tradycyjny to zwykle dużych rozmiarów tunele lub spirale, w...
Podstawowym problemem w procesie zamrażania są zmiany jakościowe wynikające z dehydratacji, działania dużych kryształów na...
Jednym ze sposobów na poprawę zdolności kiełkowania nasion roślin uprawnych i warzywnych jest etap procesu...
Skuteczność kiełkowania nasion zależy od takich czynników jak rodzaj nasion, stopień czystości, a w szczególności...
Stacje hodowlane pracują nad poprawą zdolności wysiewu nasion, ale brak właściwego procesu czyszczenia może mieć...
Każda odmiana nasion ma swoje optymalne warunki wzrostu - temperaturę, oświetlenie oraz cykl dnia i...
Producenci, którzy posiadają oddzielne stacje napełniania i zamykania, mogą doświadczyć niższej wydajności z powodu wydłużonego...
Jednym z produktów podatnych na utlenianie są orzechy, które zawierają kwasy tłuszczowe nienasycone. Producent orzechów...
Zakres naszej wiedzy specjalistycznej obejmuje wszystkie aspekty i etapy magazynowania, przenoszenia i przetwarzania płynów. Chętnie służymy Państwu radą na temat najnowszych rozwiązań w zakresie wyładunku płynów stosowanych w przypadku dostaw cysternami, a także informacjami o produktach bezpieczeństwa zaprojektowanych w celu ochrony operatorów podczas operacji rozładunku cieczy. Posiadamy doświadczenie w zakresie urządzeń do przetwarzania i transportu specjalistycznych i lepkich cieczy, takich jak miód, dżemy/konfitury i karmele.
Nasza szeroka gama depozytorów i wytłaczarek - ekstruderów wykorzystujących najnowsze technologie oznacza możliwość transportu mas tego typu i pracy z nimi bez uszczerbku na jakości produktu. Możemy doradzić w zakresie maszyn do mieszania, dyspergowania i homogenizacji substancji stałych w cieczach o szerokim zakresie lepkości, a także zautomatyzowanych i ręcznych zaworów do kontroli przepływu cieczy. Oprócz systemów wysokociśnieniowych możemy polecić urządzenia niskociśnieniowe do pracy z delikatnymi cieczami, które pozwolą zachować lub poprawić jakość produktu.
Vekamaf może zaoferować swoją pomoc przy projektowaniu i uruchomieniu instalacji pilotażowych do procesów ekstrakcji, odparowywania i destylacji, umożliwiając Państwu przeprowadzenie pełnych testów przed przejściem do produkcji na pełną skalę lub w celu użycia ich w warunkach laboratoryjnych przy projektowaniu produktów i receptur. Staramy się być dla naszych klientów inspirującym partnerem do rozmów i stale wyszukujemy nowych trendów i innowacji.
Ściśle współpracujemy z siecią dobranych międzynarodowych partnerów. Nasi inżynierowie przechodzą cykliczne szkolenia z technologii transportu, przenoszenia i przetwarzania składników ciekłych w branży spożywczej. Pomagamy zakładom produkcyjnym w poprawie jakości procesów przenoszenia i transportu bliskiego składników i produktów w stanie ciekłym, a także zwiększeniu prędkości i wydajności ich linii produktów płynnych. Chętnie dowiemy się więcej o wyzwaniach, z jakimi Państwo się mierzą, po to by skontaktować Państwa z właściwym ekspertem!