Stały | Maszyny i urządzenia | Spożywczy

W każdym niemal procesie produkcji spożywczej, wymagającym posługiwania się w łańcuchu surowców substancjami stałymi ważne jest takie dobranie urządzeń, aby oferowały one niezawodność i wszechstronność, a jednocześnie pozwalały przenosić i podawać spożywcze surowce w stanie sypkim z właściwą skutecznością. Maszyny do przenoszenia substancji sypkich obejmują rozwiązania do przechowywania, urządzenia do przenoszenia substancji stałych w obrębie obszarów produkcyjnych, procesy produkcyjne typu mielenie, rozdrabnianie i siekanie oraz sprzęt do pakowania produktów pośrednich i końcowych oraz ich owijania i magazynowania. Ponadto w branży spożywczej występuje zapotrzebowanie na urządzenia do produkcji lub obróbki końcowej na dużą skalę, w których masy stałe są poddawane procesom wymagającym pieczenia, parowania, konserwacji lub puszkowania. W firmie Vekamaf pracują mający wiele lat doświadczenia w branży spożywczej inżynierowie zajmujący się doradzaniu klientom w wyborze najnowszych maszyn do przenoszenia i przetwarzania substancji w formie stałej. Współpracujemy z wieloma najbardziej innowacyjnymi dostawcami na rynku, dzięki czemu możemy dostarczyć naszym klientom najlepsze rozwiązania dla specyficznych potrzeb z zakresu przetwarzania i przemieszczania surowców i substancji stałych/sypkich. Jesteśmy w stanie przeanalizować wymagania klienta i udzielić zaleceń w zakresie wyboru rozwiązań dających się bezproblemowo włączyć w istniejące środowisko produkcyjne, a jednocześnie oferujących najnowsze technologie produkcyjne.

Czytaj dalej
Znalezione rozwiązania: 223 według Twoich kryteriów wyboru.
  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Tunel do mrożenia IQF

Tunel do mrożenia IQF

Tunele bazujące na zasadzie zamrażania produktów w stanie fluidalnym wprowadziły już wiele lat temu nową...

Zamrażarka kontaktowa

Zamrażarka kontaktowa

Urządzenia do mrożenia pracujące w sposób tradycyjny to zwykle  dużych rozmiarów tunele lub spirale, w...

Zamrażarka uderzeniowa (impingement)

Zamrażarka uderzeniowa (impingement)

Podstawowym problemem w procesie zamrażania są zmiany jakościowe wynikające z dehydratacji, działania dużych kryształów na...

Maszyna do polerowania nasion roślin uprawnych i warzyw

Maszyna do polerowania nasion roślin uprawnych i warzyw

Jednym ze sposobów na poprawę zdolności kiełkowania nasion roślin uprawnych i warzywnych jest etap procesu...

Stół do testów kiełkowania nasion

Stół do testów kiełkowania nasion

Skuteczność kiełkowania nasion zależy od takich czynników jak rodzaj nasion, stopień czystości, a w szczególności...

Laboratoryjna maszyna do szczotkowania (czyszczenia) nasion

Laboratoryjna maszyna do szczotkowania (czyszczenia) nasion

Stacje hodowlane pracują nad poprawą zdolności wysiewu nasion, ale brak właściwego procesu czyszczenia może mieć...

Komora do kiełkowania nasion

Komora do kiełkowania nasion

Każda odmiana nasion ma swoje optymalne warunki wzrostu - temperaturę, oświetlenie oraz cykl dnia i...

Tester szczelności do szerokiego zakresu opakowań

Tester szczelności do szerokiego zakresu opakowań

Jednym z produktów podatnych na utlenianie są orzechy, które zawierają kwasy tłuszczowe nienasycone. Producent orzechów...

Zamrażarka spiralna Easy Freeze

Zamrażarka spiralna Easy Freeze

Mrożenie wielkotonażowe wymaga zwykle zaangażowania urządzeń znacznych rozmiarów zajmujących dużą powierzchnię produkcyjną. Wymóg wysokiej wydajności...

Tunel do pasteryzacji RF

Tunel do pasteryzacji RF

Pasteryzacja przy pomocy pary lub innych nośników ciepła ma swoje ograniczenia co skutkuje nierównomiernym efektem...

Tunel do rozmrażania RF

Tunel do rozmrażania RF

Rozmrażanie tradycyjne jest często procesem długotrwałym, gdyż jest hamowane poprzez opór termiczny materiału. Wolne rozmrażanie...

Przemysłowa suszarnia liofilizacyjna Easy Freeze Dryer

Przemysłowa suszarnia liofilizacyjna Easy Freeze Dryer

Suszarnie sublimacyjne umożliwiają uzyskanie nieporównywalnie niższej zawartości końcowej wody w produkcie i wyższej jego jakość....

  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Nie jesteś pewien czego szukasz?        
Zadzwoń do nas i powiedz, jaki proces Cię interesuje! Każde wyzwanie produkcyjne jest inne.
Jeśli nie będziemy mogli Ci pomóc, pomożemy znaleźć partnera, który może to zrobić.

Technologia przetwarzania i transportowania substancji stałych w produkcji spożywczej

Doświadczenie firmy Vekamaf obejmuje wszelkie aspekty przechowywania, składowania i przenoszenia składników stałych, w tym przechowywanie w silosach oraz systemy opróżniania silosów, przenośniki podciśnieniowe oraz systemy zaworów ręcznych i sterowanych. W przypadku gotowych produktów lub przetwarzania składników służymy radą przy wyborze spośród gamy urządzeń i systemów do pakowania w worki, torebki, puszki, saszetki oraz serii najnowszych, w pełni zautomatyzowanych systemów paletyzacji i magazynowania. Posiadamy duże doświadczenie w zakresie urządzeń do przetwarzania i transportu specjalistycznych i delikatnych surowców i produktów stałych takich jak kakao, kawa oraz przyprawy. Vekamaf może dostarczyć produkty spośród pełnej gamy maszyn do mielenia, rozdrabniania i siekania oraz urządzeń do prażenia, liofilizacji i tłoczenia na zimno, zaprojektowanych specjalnie pod względem możliwości wydobycia ze składników ich pełnego smaku i aromatu. Do urządzeń do przetwarzania żywności w formie stałej zaliczają się rozdrabniacze, maszyny do mielenia, ścierania i młyny. Jesteśmy w stanie służyć poradą w przypadku produkcji na każdą skalę, od maszyn o mniejszej skali do produkcji detalicznej po skalę przemysłową z liniami produkcyjnymi 24/7 o dużej wydajności. Jako uzupełnienie sprzętu do realizacji fizycznych procesów przetwórczych możemy także doradzić w zakresie różnorodnych urządzeń do badań i kontroli dla celów bezpieczeństwa i kontroli jakości. Wśród nich znajdują się systemy kontroli rentgenowskiej, systemy wykrywaczy metali, wagi kontrolne i wiele innych. Staramy się być dla naszych klientów inspirującym partnerem do rozmów i stale wyszukujemy nowych trendów i innowacji. Ściśle współpracujemy z siecią dobranych międzynarodowych partnerów. Nasi inżynierowie przechodzą cykliczne szkolenia z technologii transportu i obsługiwania składników stałych w branży spożywczej. Pomagamy zakładom produkcyjnym w poprawie jakości procesów przenoszenia i transportu bliskiego składników i produktów w stanie stałym, a także zwiększeniu szybkości i wydajności ich linii produkcyjnych. Chętnie dowiemy się więcej o wyzwaniach, z jakimi Państwo się mierzą, po to by skontaktować Państwa z właściwym ekspertem!