Laboratoryjny młyn kulowy do czekolady

Młyny kulowe są typem rozdrabniaczy o cylindrycznym kształcie i są stosowane w procesie mielenia (lub mieszania) i rozdrabniania czekolady lub innych produktów kakaowych. Laboratoryjne młyny do czekolady mają zastosowanie przy testowaniu i opracowywaniu nowych receptur czekoladowych w laboratoriach lub centrach technologicznych. Są odpowiednie do kontroli jakości i opracowywania polew przed produkcją.

Testuj i wzbogacaj nowe receptury czekoladowe

Laboratoryjny młyn kulowy w-1-s firmy Royal Duyvis Wiener jest zaprojektowany i wykonany tak, aby sprostać światowym standardom obowiązującym w przemyśle. Ten młyn laboratoryjny jest samodzielnym urządzeniem, z ręcznie regulowaną prędkością mieszadła i zbiornikiem mielącym o pojemności 2,5 kg.

Jego temperatura jest regulowana przy pomocy pompy śrubowej powodującej recyrkulację czekolady w obrębie laboratoryjnego młyna kulowego podczas przetwarzania. Młyn laboratoryjny w-1-s obejmuje kompletną laboratoryjną linię rozdrabniającą dla mediów o różnej wielkości cząstek.

Młyny kulowe są doskonałe do wytwarzania produktów czekoladowych, zaprojektowane energooszczędnie i zapewniają niską temperaturę produktu.

KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA

  • Zbiornik mielący z wewnętrznym zbiornikiem ze stali nierdzewnej, przeznaczony do ogrzewania lub schładzania pod zmniejszonym ciśnieniem, o pojemności brutto 6,5 l, netto od 1,5 l do 2,5 l
  • Młyn kulowy do czekolady ma rozładunek oddolny, specjalne sito, zatyczkę wylotu na czas mielenia oraz dwie półksiężycowe pokrywy
  • Układ napędu młyna kulowego W-1-S czyni go doskonałym narzędziem do celów produkcyjnych
  • Włącznik silnika z wbudowanym bezpiecznikiem
  • Jeden wsad: 25 kg mielonych surowców

Royal Duyvis Wiener to firma założona w 1885 r., specjalizuje się w inżynierii, produkcji i instalacji maszyn do przetwarzania kakao i czekolady. Dzięki doskonałej technice i personelowi Royal Duyvis Wiener posiada imponujący wkład w zakresie dostarczania innowacyjnych rozwiązań dla przemysłu. Firma została uznana na całym świecie za innowacyjnego producenta i dostawcę maszyn do produkcji kakao oraz czekolady – pojedyncze urządzenia lub kompletne linie pod klucz. Jest cenionym partnerem zarówno dla sektora kakao, czekolady, jak i lodów, piekarnictwa, słodyczy.

Firma F.B. Lehmann, założona w 1834 r. i połączona w roku 2010 z Royal Duyvis Wiener jest znana z maszyn do czyszczenia ziarna, prażenia, pionowych urządzeń mielących, jak również unikalnych maszyn do rafinowania. Fabryka jest zlokalizowana w Aalen (Niemcy).

Połączone know-how Duyvis, Wiener i Lehmann zapewnia utrzymanie wysokiej jakości, jak również doskonałego poziomu obsługi, którego można oczekiwać przy połączeniu firm, mających razem ponad 300 lat doświadczenia.