Linia do produkcji ciągłej czekolady z poziomymi młynami kulowymi

Do wymieszania i rozdrobnienia miazgi kakaowej, proszku kakaowego, cukru i lecytyny można użyć kilku metod. Proces ten może być łatwo realizowany przez zastosowanie poziomych młynów kulowych i konszowanie na mokro.

Precyzyjne przetwarzanie mas czekoladowych

Linie procesowe EMA-Choc 1000 i EMA-Choc 2800 są wyposażone w stożkowe mieszadłowe młyny kulowe o wysokiej wydajności, przeznaczone do rozdrabniania w procesie ciągłym mieszanin, polew, kremów, past do smarowania pieczywa. Charakteryzują się wydajnością od 1200 do 3200 kg/godz. Innowacyjne podejście polega na połączeniu wstępnego mieszalnika z młynem kulowym dla uzyskania średniego i/lub dokładnego rozdrobnienia w efektywnym i zrównoważonym procesie produkcyjnym.

Linia do ciągłej produkcji czekolady z kulowymi młynami poziomymi jest odpowiednia zarówno dla receptur opartych na cukrze krystalicznym jak i cukrze pudrze. Pozioma jednostka mieląca w kształcie stożka ma konstrukcję zapewniającą wysoki współczynnik przepływu, umożliwiając ultra drobne rozdrobnienie poniżej 20 mikronów (D90). Materiały wysoce odporne na zużycie gwarantują maksymalną żywotność narzędzi mielących, mniejsze zużycie i najmniejsze przenikanie żelaza do produktu.

KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA

  • Materiały wysoce odporne na zużycie
  • Brak zjawiska zatykania
  • Doskonałe rozdrobnienie i jednorodność produktu
  • Bardzo niskie zużycie energii
  • Stała jakość produktu

Royal Duyvis Wiener to firma założona w 1885 r., specjalizuje się w inżynierii, produkcji i instalacji maszyn do przetwarzania kakao i czekolady. Dzięki doskonałej technice i personelowi Royal Duyvis Wiener posiada imponujący wkład w zakresie dostarczania innowacyjnych rozwiązań dla przemysłu. Firma została uznana na całym świecie za innowacyjnego producenta i dostawcę maszyn do produkcji kakao oraz czekolady – pojedyncze urządzenia lub kompletne linie pod klucz. Jest cenionym partnerem zarówno dla sektora kakao, czekolady, jak i lodów, piekarnictwa, słodyczy.

Firma F.B. Lehmann, założona w 1834 r. i połączona w roku 2010 z Royal Duyvis Wiener jest znana z maszyn do czyszczenia ziarna, prażenia, pionowych urządzeń mielących, jak również unikalnych maszyn do rafinowania. Fabryka jest zlokalizowana w Aalen (Niemcy).

Połączone know-how Duyvis, Wiener i Lehmann zapewnia utrzymanie wysokiej jakości, jak również doskonałego poziomu obsługi, którego można oczekiwać przy połączeniu firm, mających razem ponad 300 lat doświadczenia.