Linia do przetwarzania kakao o wydajności 10 kg

Opracowywanie nowych produktów, wytwarzanie specjalnych gatunków czekolady, badania laboratoryjne oraz własna produkcja wymagają maszyn do wytwarzania czekolady zdolnych pracować z niską wydajnością.

Małoskalowe przetwarzanie ziarek kakao w batony czekolady wysokiej jakości

 

Linia przetwarzająca „Bean to bar” firmy JAF INOX o wydajności 10 kg obejmuje wszystkie urządzenia niezbędne do uzyskania świetnej w smaku czekolady z ziaren kakao. Jest ona idealnym rozwiązaniem dla małych partii, produkcji małoskalowej, prób laboratoryjnych oraz dla sklepów z czekoladą pragnących własnoręcznie wytwarzać doskonałe produkty.

Linia „Bean to bar” obejmuje stół segregacyjny o wymiarach 180 x 80 cm, prażalnik cylindryczny o pojemności 10 kg, pięciopoziomowy młyn przesiewający z cyklonem o wydajności 10 kg/godz., wsadowy młyn nożowy o wielkości wsadu 10 kg, rozdrabniacz pięciowalcowy o wymiarach 120 x 200 mm z chłodnicą i automatyczny układ podający o wydajności 30 kg/godz. Jest ona także wyposażona w konszę jednowałową o wielkości wsadu 10 kg, kompaktową maszynę temperującą o pojemności 8 kg oraz tunel chłodzący o wymiarach 5 m x 30 cm z pośrednią wymianą ciepła.

KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA:

  • Możliwość wydajnego opracowywania nowych produktów
  • Wejście do branży wytwarzania czekolady z produkcją na mniejszą skalę
  • Wytwarzanie produktów specjalistycznych na rynki niszowe
  • Nie sprawiająca kłopotów i szybka instalacja poszczególnych maszyn zaprojektowanych pod kątem wspólnej pracy
  • Odporne na korozję elementy w kontakcie z produktem wykonane ze stali nierdzewnej
Firma Jaf Inox stanowiąca część koncernu Royal Duyvis Wiener Group to producent zaawansowanych urządzeń do przetwarzania czekolady na mniejszą skalę.