Maszyna do ścierania orzechów

Naciski wywierane podczas mielenia mogą powodować uszkodzenia produktów spożywczych oraz wprowadzać niepożądane nagrzewanie lub utratę naturalnych olejów.

Przetwarzanie orzechów i innych artykułów spożywczych w delikatny sposób i bez ściskania

Przemysłowe urządzenie do przetwarzania żywności IR 250 obraca produkt do przetworzenia ocierając nim o bęben tarki, a obracające się łopatki wyładowują starte kawałki produktu. Stosowany przez firmę Brunner Anliker błyskotliwy system wstępnego wprawiana w ruch obrotowy działa w oparciu o siłę odśrodkową i zmniejsza nacisk, jednocześnie będąc w stanie przepuścić przez system do 2000 kilogramów produktu na godzinę bez zbędnego narażania go na szkodliwy nacisk.
Wśród dodatków znajduje się kosz sitowy do rozdrabniania zbitych w bryłki substancji proszkowych oraz kosz siatkowy do odcedzania makaronów cienkich, przecieru jabłkowego czy tłuczonych ziemniaków.

KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA

  • służy do przetwarzania orzechów, sera, warzyw i czekolady
  • ścieranie od drobnego do grubego, a także cięcie na plasterki, ścieranie do proszku lub granulacja
  • przetwarzanie bez niszczenia i utraty naturalnych olejków
  • zgodność z rygorystycznymi wymogami w zakresie higieny obowiązującymi w przemyśle spożywczym
Brunner Anliker to wiodący producent wytwarzanych w Szwajcarii sprzętu gastronomicznego oraz urządzeń do cięcia wysokiej jakości.