Rozdrabniacz Five Roll do czekolady

Jeżeli chcą Państwo produkować tradycyjną czekoladę o wysokiej jakości, rozdrabniacz 5 Roll Refiner zapewnia całkowitą kontrolę jakości produktu. Przy częstych zmianach receptury, osobne napędy każdego z walców oraz zaawansowany stopień automatyzacji pozwolą Państwu na sprawowanie kontroli nad procesem.

W pełni zautomatyzowany rozdrabniacz 5 Roll

Rozdrabniacz 5-Roll firmy Royal Duyvis Wiener to urządzenie o najbardziej higienicznej budowie ze wszystkich dostępnych rozdrabniaczy. Dzięki w pełni zautomatyzowanym funkcjom (sterowanie PLC), zwiększa Państwa produkcję do czterech partii/godz. Zapewnia wszechstronność Państwa linii produkcyjnej poprzez regulacje prędkości obrotowej i współczynnika tarcia walców.

Kontrola wielkości cząsteczki informuje, kiedy niepożądane wahania produktu stanowią zagrożenie dla procesu produkcyjnego. Zainstalowane w górnej części rozdrabniacza 5 Roll urządzenie do kontroli wielkości cząsteczki bezpośrednio mierzy rozmiar cząsteczki w dwóch miejscach na wałku (po środku i z boku). Co 20 ms kakao, czekolada i biała masa są automatycznie mierzone, a w tym samym czasie przebiega modyfikacja ustawień rozdrabniacza 5-roll.

KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA

  • Możliwy osiąg wydajności dla partii: 900 kg/godz. dla modelu WF 13 i 1400 kg/godz. dla większego WF 20
  • Robocza szerokość wałków: 1300 mm oraz 2000 mm
  • Automatyczne sterowanie temperaturą, sprawdzona instalacja hydrauliczna, zabezpieczenie przed pracą na sucho oraz zaawansowane elementy sterujące czynią młyny walcowe urządzeniami niezawodnymi i łatwymi w obsłudze
  • Rozdrabniacz 5-Roll jest niezwykle innowacyjnym urządzeniem
  • Elastyczna produkcja z użyciem jednego urządzenia

Royal Duyvis Wiener to firma założona w 1885 r., specjalizuje się w inżynierii, produkcji i instalacji maszyn do przetwarzania kakao i czekolady. Dzięki doskonałej technice i personelowi Royal Duyvis Wiener posiada imponujący wkład w zakresie dostarczania innowacyjnych rozwiązań dla przemysłu. Firma została uznana na całym świecie za innowacyjnego producenta i dostawcę maszyn do produkcji kakao oraz czekolady – pojedyncze urządzenia lub kompletne linie pod klucz. Jest cenionym partnerem zarówno dla sektora kakao, czekolady, jak i lodów, piekarnictwa, słodyczy.

Firma F.B. Lehmann, założona w 1834 r. i połączona w roku 2010 z Royal Duyvis Wiener jest znana z maszyn do czyszczenia ziarna, prażenia, pionowych urządzeń mielących, jak również unikalnych maszyn do rafinowania. Fabryka jest zlokalizowana w Aalen (Niemcy).

Połączone know-how Duyvis, Wiener i Lehmann zapewnia utrzymanie wysokiej jakości, jak również doskonałego poziomu obsługi, którego można oczekiwać przy połączeniu firm, mających razem ponad 300 lat doświadczenia.